Buna seara,
am si eu o intrebare, sau mai multe.
Problema este in felul urmator: Am lucrat la o firma pana anul trecut in august.
Astazi am primit un telefon de la cineva de acolo care ma acuza de furtul unui telefon mobil si utilizarea lui in scopul personal. mai precis cica am sunat pe tot mapamondul si ca ei or sa vina cu politia la mine acas. Numai ca eu nu am luat nici un telefon, si nici nu am dat vreun telefon...cu toate ca ei au un desfasurator care spune ca as fi facut-o. Au sunat la 2 numere unul al fostului meu sot si altul al fostei bone. Este posibil sa foloseasca aceste numere din trecut? pentru ca probabil acum 2, 3 ani cu siguranta am apelat aceste numere. Ce este de facut? S-a consult un avocat? Sa initiez eu vreo procedura? Nu stiu ce sa fac...si mai mult aceasta individa m-a acuzat in mod direct la telefon si asa le-a spus si persoanelor pe care le-a sunat.
Un sfat daca se poate.
Daca se formuleaza plangere in acest sens,organele de politie trebuie ca prin probele care vor fi administrate sa va dovedeasca culpa,iar in sarcina dvs ramane obligatia de a va demonstra nevinovatia prin probele care le veti administra in aparare(acte,martori,alte probe acceptate de lege).
Dar se pare,ca inca nu a fost formulata plangere,ca este vorba doar despre o discutie telefonica.
Pe de alta parte,in cazul in care se va dovedi nevinovatia dvs,aveti posibilitatea,la randul dvs,sa formulati impotriva persoanei care v-a reclamat,plangere penala pentru denuntare calomnioasa.
Eu zic ca este indicat sa consultati verbal un avocat penru a se intra in detalii.
Din ceea ce ziceti exista sanse egale sa fiti vinovat si nevinovat, dar fara a fi vorba de prezumtia de nevinovatie...si o declaratie data airea nu va poate ajuta...
Eu nu am mai pus piciorul acolo din luna august a anului trecut..cum as fi putut sustrage un telefon? Si in plus nu stiu despre ce este vorba si cum as putea sa ma apar din timp ce nu am mai fost acolo de un an si jumatate. Situatia este dubioasa si mi-se pare ridicola.
Agresiune fizica
Marius010
Buna ziua,
Ma numesc Marius si am urmatoarea problema: in data de 6 sept. anul curent am fost cu iubita mea la mare, in constanta la niste amici, am iesit ... (vezi toată discuția)