avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost acuzata de furt pe nedrept
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost acuzata de furt pe nedrept

Buna seara. Zilele trecute am fost acuzata de furt( bani si bijuterii) iar eu nu am fost implicata in asta. Acuzatorii sunt colegii mei de apartament deci ei au decis ca eu sunt vinovata pentru disparitia lucrurilor lor. Cum as putea sa dovedesc contrariul in fata legii? Adica se aplica careva actiuni asupra, colectarea dovezilor si ce este legal si ce nu este? Este doar o acuzatie, dar unde s-ar putea ajunge cu asta?
Daca acestia nu au nicio dovada ca dvs ati comis acel furt dar depun plangere in acest sens puteti si dvs sa le depuneti planegere pentru denuntare calomnioasa .
In cazul in care colegii de apartament vor formula plangere impotriva dvs., acestia vor trebui sa aduca probe in sprijinul acestor acuzatii.
Daca veti fi gasita vinovata de comiterea infractiuni de furt riscati o pedeapsa cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
Si ce probe ar putea sa aduca? Adica care probe ar fi in folosul lor? Si daca ramine doar o acuzatie nu se intimpla nimic?
Declaratii, amprente, etc...

Este insa greu sa fiti acuzat daca nu a vazut nimeni momentul sustragerii bunurilor.

Pe cale de logica cu o conexiune a declaratiilor se poate trage o concluzie de vinovatie.

Cazul desi pare banal este mult mai complicat si cu extrem de multe variabile.

Nu se poate face o simpla afirmatie generala.
Totul se face in concret si politistii stiu sa isi faca treaba si sa urmeze pista.

Faptul ca au depus plangere nu inseamna implicit ca dvs sunteti vinovata, deocamdata beneficiati de prezumţia de nevinovăţie, nefiind obligata să va dovediti nevinovăţia.
Sarcina probei apartine in principal procurorului, astepti sa vedeti cu ce probe va invinuiesc si in functie de asta o sa va construiti si apararea. Este posibil ca in lipsa de probe, sa va propuna sa mergeti la detectorul de minciuni, trebuie sa stiti ca nu aveti obligatia legala sa mergeti.

Alte discuții în legătură

Calomnia Antonia01 Antonia01 Cum pot acuza pe cineva care face afirmatii acuzatoare si neadevarate la persoana mea, in conditiile in care i-am sugerat respectivului sa faca plangere pt ... (vezi toată discuția)
Acuzatii furt cristeariz cristeariz Buna ziua! Intr-o noapte am plecat intr-un sat vecin localitatii unde locuim, impreuna cu cativa prieteni. Am fost la o persoana pe care o cunosteam, am stat ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt pe nedrept raku84 raku84 Buna seara, La firma in care lucrez a avut loc un furt in care a fost implicata firma de paza si alte persoane inca necunoscute.Au inceput sa se faca ... (vezi toată discuția)