avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost acuzata de furt pe nedrept
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost acuzata de furt pe nedrept

Buna seara. Zilele trecute am fost acuzata de furt( bani si bijuterii) iar eu nu am fost implicata in asta. Acuzatorii sunt colegii mei de apartament deci ei au decis ca eu sunt vinovata pentru disparitia lucrurilor lor. Cum as putea sa dovedesc contrariul in fata legii? Adica se aplica careva actiuni asupra, colectarea dovezilor si ce este legal si ce nu este? Este doar o acuzatie, dar unde s-ar putea ajunge cu asta?
Dreptul in lumea civilizata functioneaza cam asa: Acuzatorul trebuie sa dovedeasca ca acuzatul e vinovat. Acuzatul nu trebuie sa isi dovedeasca nevinovatia pentru ca e foarte greu.
deci eu nu ma pot apara pina nu gasesc dovezi? Nu imi pot lua un avocat sau sa fac si eu o acuzatie impotriva lor? Sau asta ar parea suspicios?
Nu puteti folosi probe in aparare pentru ca nu aveti ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia Antonia01 Antonia01 Cum pot acuza pe cineva care face afirmatii acuzatoare si neadevarate la persoana mea, in conditiile in care i-am sugerat respectivului sa faca plangere pt ... (vezi toată discuția)
Acuzatii furt cristeariz cristeariz Buna ziua! Intr-o noapte am plecat intr-un sat vecin localitatii unde locuim, impreuna cu cativa prieteni. Am fost la o persoana pe care o cunosteam, am stat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! exista o situație in care ma aflu și nu știu cum ... Pufy1240 sckxs Pufy1240 sckxs Buna ziua ! Exista o situație in care ma aflu și nu știu cum sa procedez .As fi recunoscător dacă mi ați Răspunde la următoarele întrebări . Povestea ... (vezi toată discuția)