avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnia

Cum pot acuza pe cineva care face afirmatii acuzatoare si neadevarate la persoana mea, in conditiile in care i-am sugerat respectivului sa faca plangere pt acuzele pe care mi le aduce, in ideea de a-mi dovedi nevinovatia in instanta, dar acesta a refuzat si continua cu afirmatii defaimatoare mie. Mentionez ca este vorba de o acuzatie de furt si doresc sa-mi dovedesc nevinovatia pe cale legala. Va multumesc.
nevinovatia nu se dovedeste, ea se prezuma pina la condamnarea definitiva.
calomnia nu mai este incriminata deci singura dvs sansa este sa deschideti o actiune in pretentii in fata instantei civile. Taxa de timbru se plateste la valoarea pretentiilor dvs.
Va multumesc pentru raspuns. As dori sa stiu care ar fi demersurile pentru instanta civila? Ar trebui sa fac o plangere la politie sau pot sa actionez persoana in judecata direct prin avocat? Vreau sa clarific lucrurile cat se poate de repede si din cate stiu atata vreme cat persoana respectiva nu anunta furtul sau disparitia bunului respectiv in timp util la politie, ne indepartam tot mai mult de aflarea adevarului si a faptasului real.
Mai bine ajungeti la o intelegere cu respectiva persoana sau pur si simplu ignorati-o.
La politie nu aveti de ce sa mergeti, iar daca introduceti o actiune la instanta civila (adica faceti o cerere de chemare in judecata) cheltuiti foarte multi bani, iar procesul poate dura ani si sincer nu vad ce anume ati putea castiga.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
ContSters178374, utilizator
Doresc sa actionez pe cale legala pentru a nu exista suspiciuni si pentru a nu ramane cu aceasta defaimare nefondata in public. Indiferent de durata procesului doresc sa actionez in instanta, de aceea insist cu rugamintea de a primi o varianta pe care sa merg!
Pt a avea cea mai mica sansa luati-va un avocat sa va formuleze cererea motivand-o in fapt si in drept, acesta o sa stie tot ce este de facut mai departe.

Imi mentin parerea ca nu este nevoie sa aglomeram instantele cu astfel de cereri doar pt o cearta cu o alta persoana cand cel mai bun remediu este ignorarea. Instanta civila nu va mentiona niciodata intr-o hotarare ca nu sunteti vinovata de savarsirea infractiunii de furt.

Din moment ce nu va aflati in fata instantei penale raspunzand pt infractiunea de furt inseamna ca nu sunteti vinovata, e totul foarte simplu.

Alte discuții în legătură

Proces calomnie Rikidone79 Rikidone79 Doresc sa deschid un proces de calomnie impotriva unor persoane si as vrea sa stiu ce sanse de castig am. Situatia este urmatoarea: Intr-o convorbire ... (vezi toată discuția)
Insulta, calomnia titimarina titimarina Va salut, din nou am citit sute de mesaje pe acest forum. Am intrebat chiar, cum se procedeaza in cazul insultei si calomniei. Pentru aceasta, am mai multe ... (vezi toată discuția)
Calomnie,denigrare,declaratie mincinoasa tib71stef2008 tib71stef2008 In urma cu un an jumate am fost reclamat de un nr .de pers.ca as fi facut ceva(mai multe)fara dovezi (cu toate ca sustineau ca au),am fost dus la ... (vezi toată discuția)