avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces Calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces Calomnie

Doresc sa deschid un proces de calomnie impotriva unor persoane si as vrea sa stiu ce sanse de castig am.
Situatia este urmatoarea: Intr-o convorbire telefonica dintre A si B, la care a asistat si o a treia persoana C, A m-a acuzat de infidelitate folosind un limbaj vulgar. B a intrat in joc. La cateva zile persoana C i-a spus sotului meu ca eu am o relatie extraconjugala si ca a auzit convorbirea dintre A si B. Normal ca au aparut discutii in familie, am rugat persoana C sa mearga cu mine la politie ca sa depun plangere impotriva celor doi. A refuzat spunand ca nu stie nimic, dar a avut grija sa imprastie vestea ca eu am o relatie.
Am hotarat sa deschid proces de calomnie celor 3 in primul rand pentru a-mi dovedi nevinovatia si pentru ca mariajul risca sa se strice. Ce sanse am? Pot aduce martori ca C a imprastiat zvonul. Dar singurul martor pentru a-i acuza pe A si B este C.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rikidone79 , utilizator 22:12, 19 Ianuarie 2012
Mergeti in instanta civila si inaintati o actiune pe art 70 si urmatoarele din Noul Cod Civil. Nu puteti formula plangere penala deoarece calomnia nu mai reprezinta o infractiune.
Nu vreau plangere penala. Vreau recunoasterea adevarului si cei acuzati sa plateasca pentru minciuna.
Daca nu am postat unde trebuie intrebarea, rog un moderator sa o mute. Multumesc!
Rikidone79 a scris:

Doresc sa deschid un proces de calomnie impotriva unor persoane si as vrea sa stiu ce sanse de castig am.

Prin decizia nr. 8 s-a admis recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi sesizarea Colegiului de conducere al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în sensul că, normele de incriminare a insultei şi calomniei cuprinse în art. 205 şi art. 206 din Codul penal, precum şi prevederile art. 207 Cod penal privind proba verităţii, abrogate prin dispoziţiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispoziţii declarate neconstituţionale prin decizia nr. 62 din 18 ianuarie 2007 a Curţii Constituţionale, nu sunt în vigoare.In temeiul RIL pronuntat de procurorul generala al parchetului de pe langa Inalta Curte de casatie si justitie,insulta si calomnia nu mai sunt incriminate de legea penala
Pe cale de consecinta ,in eventualitatea in care investiti instanta de judecata sa solutioneze actiune formulata sub incidenta faptei mentionate ,veti obtine garantat solutie defavorabila

Adica nu am sanse sa dovedesc legal ca cei 3 mint? Aceasta dovada imi poate salva casnicia.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
Rikidone79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre calomnie cristina diana toma cristina diana toma As dori sa stiu cum se poate proba trimiterea unui comentariu calomnios la adresa mea in rubrica de comentarii a unui ziar.Multumesc mult (vezi toată discuția)
Insulta, calomnia titimarina titimarina Va salut, din nou am citit sute de mesaje pe acest forum. Am intrebat chiar, cum se procedeaza in cazul insultei si calomniei. Pentru aceasta, am mai multe ... (vezi toată discuția)
Plingere penala alina moise carmen alina moise carmen in cit timp de la depunerea unei plingeri penale pentru calomnie se trimite acasa citatie (vezi toată discuția)