avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatii furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatii furt

Buna ziua!
Intr-o noapte am plecat intr-un sat vecin localitatii unde locuim, impreuna cu cativa prieteni. Am fost la o persoana pe care o cunosteam, am stat jumatate de ora si ne-am intors inapoi in localitate. Dupa o saptamana aflu ca tot in noaptea in care am fost atunci a fost sparta o masina, iar proprietarul urmeaza sa ne caute si sa faca plangere pe numele nostru. Intrebarea este urmatoarea: Ce se inampla mai departe? O sa fim tarati prin sectii de politie, tribunale sau ceva de genul? Mentionez ca sunt destul de tanar si este pentru prima oara cand ma lovesc de o asemenea situatie.
Cel mai recent răspuns: cristeariz , utilizator 13:25, 9 Septembrie 2012
Daca exista o plangere depusa la politie, in care sunteti indicat ca faptuitor sau martor, atunci veti fi citat pentru a da o declaratie.
Pai proprietarul masini are dovezi sau martori cum ca voi ati fi spart autoturismul ?
Nu are nicio dovada. Stie doar ca ne aflam in acel sat. Dimineata a fost la persoana la care am fost noi noaptea si de acolo a aflat de noi. Ideea este ca satul este destul de mic (sub 100 de locuitori), deci nu este asa circulat. In alta ordine de idei, eu nici macar nu stiu persoana, si nici macar cum ii arata masina. Am aflat de acuzatii intr-o vizita ulterioara (cam dupa o saptamana) in satul respectiv (de la persoana pe care o stiu acolo).

PS: Deci la politie se poate depune o plangere pe numele nostru ca faptuitori chiar daca nu avem nicio legatura cu acuzatia?
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
cristeariz, utilizator
Pentru existenţa infracţiunii de furt este necesar ca subiectul activ să deposedeze victima de un bun mobil, în scopul de a şi-l apropria pe nedrept. Dacă probele administrate în cauză nu dovedesc faptul sustragerii şi nici scopul aproprierii acestui bun de către acuzat, nu sunt îndeplinite elementele constitutive ale infracţiunii de furt deduse judecăţii.[/i

Din aceasta defintie reiese ca cel care va acuza pe voi ar trebui sa vina cu niste probe sau politia sa fi administrat niste probe de la fata locului (macar niste amprente )sau sa aduca niste martori care sa va fi vazut acolo .

In caz ca veti fi chemat la politie sa fiti reprezentat de un avocat ar fi sfatul meu.Sa intrebati care sunt acuzatiile pe care vi le aduce acel om si dovezile in cauza sau martori .

Si voi la randul vostru veti putea da in judecata persoana care va acuza de furt mai ales daca nu are dovezi solide in acest sens si se pot cere daune morale printr-un proces civil .

Nu aveti cazier nu ?
Nu, nu am cazier; singura oara cand am fost la politie a fost sa-mi fac buletin, am fost sef de promotie la liceu, chiar nu am treaba cu infractiunile. Si din cauza asta am intrat pe forum sa intreb, pentru ca ma nelinisteste perspectiva unei acuzatii nefondate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)
Violare proprietate SimonaCR SimonaCR Buna-seara, Avem o casa la tzara in care nu locuim (este incuiata, etc) si asupra careia avem doar act de mostenire (renuntare la mostenire din partea ... (vezi toată discuția)
Acuzatie furt telefon ContSters264642 ContSters264642 AM FOST ACUZAT DE CINEVA CA I- AM FURAT TELEFONUL TELEFONUL . AM FOST CONTROLAT DE JANDARMI SI NU AU GASIT TEL LA MINE IN SCHIMB EU AM AVUT UN APARAT ... (vezi toată discuția)