avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de furt

Buna seara,
am si eu o intrebare, sau mai multe.
Problema este in felul urmator: Am lucrat la o firma pana anul trecut in august.
Astazi am primit un telefon de la cineva de acolo care ma acuza de furtul unui telefon mobil si utilizarea lui in scopul personal. mai precis cica am sunat pe tot mapamondul si ca ei or sa vina cu politia la mine acas. Numai ca eu nu am luat nici un telefon, si nici nu am dat vreun telefon...cu toate ca ei au un desfasurator care spune ca as fi facut-o. Au sunat la 2 numere unul al fostului meu sot si altul al fostei bone. Este posibil sa foloseasca aceste numere din trecut? pentru ca probabil acum 2, 3 ani cu siguranta am apelat aceste numere. Ce este de facut? S-a consult un avocat? Sa initiez eu vreo procedura? Nu stiu ce sa fac...si mai mult aceasta individa m-a acuzat in mod direct la telefon si asa le-a spus si persoanelor pe care le-a sunat.
Un sfat daca se poate.

Multumesc foarte mult
Multumesc foarte mult
Daca puteti dovedi cu probe(acte,martori,alte probe) ca la data cand se pretinde ca s-a comis sustragerea telefonului nu va aflati in acel loc si ca nu ati participat direct sau indirect la sustragerea lui,trebuie sa fiti linistit pentru ca nu aveti ce pati.
Din cate am inteles,nici nu a fost formulata o plangere penala inca,iar dvs discutati in urma unor afirmatii pe care vi le-a facut o persoana la telefon.
In acest caz ,discutia este prematura.
Binenteles ca pot demonstra ca nu am fost acolo....pentru ca nu am fost acolo. Ultima oara cand am pus piciorul acolo a fost in luna august a anului trecut iar biroul cu pricina era plin deci nu as fi avut cum sa sustrag ceva. Si mai mult ei spun ca telefonul cu pricina nu se gaseste din luna noiembrie a anului trecut iar eu habar nu am. Cum pot afla daca s-a formulat vreo plangere? ma va contacta cineva? voi primi ceva prin posta? Se poate folosi desfasuratorul ca si proba in instanta?
nu cred ca trebuie sa va faceti probleme.
daca se constata sustragerea telefonului ori se vedea ca factura pentru respectivul telefon este astronomica ,se sesizau de atunci si opreau abonamentul si va acuzau de la acea data nu dupa 1 an si 2 luni.
parerea mea
Formulati-va apararile in acest sens,daca se va ajunge la plangere penala,
Dovediti cu probe(acte,martori,alte probe acceptate de lege) ca la data si ora furtului nu va afalati la locul savarsirii faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost acuzat pe nedrept de furtul unui telefon. cum pot să îmi dovedesc nevinovăția? szucsbogdan szucsbogdan Buna seara. Am fost acuzat pe nedrept de furtul unui telefon. Acum cateva zile am fost chrmat la politie pentru a nu fi nevoiti sa imi trimita citatie. Totul a ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica Marius010 Marius010 Buna ziua, Ma numesc Marius si am urmatoarea problema: in data de 6 sept. anul curent am fost cu iubita mea la mare, in constanta la niste amici, am iesit ... (vezi toată discuția)
Am fost acuzata de furt pe nedrept LRodica LRodica Buna seara. Zilele trecute am fost acuzata de furt( bani si bijuterii) iar eu nu am fost implicata in asta. Acuzatorii sunt colegii mei de apartament deci ei ... (vezi toată discuția)