avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat va rog: cum recuperez banii dati cu titlu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat va rog: cum recuperez banii dati cu titlu de imprumut?

Buna seara .Am si eu o problema la care as vrea unele sfaturi.Ca orice familie avem si noi prieteni care nu prea s-au dovedit a fi .#-o.AM ajutat aceasta familie cu o suma de bani pentru a achizitiona o masina (ei au pus la bataie o masina si noi le-am imprumutat o suma de bani)avem pe aceasta suma o chitanta de mana intre noi.Dupa aceasta la vreo luna de zile le-am mai dat un ajutor constind in cumparare de piese ptr masina,dar pentru acesti bani nu am mai facut nici o chitanta urmand ca ei sa ne innapoieze cu timpul datoria(culmea noi nu am luat bonurile de la magazinul unde am luat piesele ptr masina).Trecand timpul am inceput sa cerem banii dar ne-am lovit de scuze ca pina la urma sa nu mai vrea sa dea banii ,mesaje jignitoare la adresa noastra si altele:(CE am putea face?Daca depunem plingere la politie ce sanse am avea si unde s-ar incadra fapta lor?ce sfaturi ne dati?Chitanta care o avem cu ei are termen mai lung dar ceilalti bani nu avem nimic doveditor#-oVa multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 21:16, 9 Noiembrie 2010
Dovada imprumutului se face prin inscris ,ori dvs nu ati facut acest lucru.Notificati-i si vedeti cum reactioneaza.Daca nu plangere penala pentru inselaciune.
Cred ca cel mai bine ar trebui sa va adresati unui avocat.
Din nefereicire pentru dvs,daca nu aveti probe(acte,martori,alte probe,cu care sa dovediti cele relatate),nu aveti ce sa faceti,decat sa va asumati regretabila greseala,datorata omeniei de care ati dat dovada
Faceti o cerere la judecatoria, antai conciliere. Si cere acolo suma al doilea. Dar daca nu raspunde, formulati cerere in fond doar pentru suma cu chitanta si alte martori. Si uitati va de piese de schimb.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut neplatit//neprimit inapoi ContSters154030 ContSters154030 Buna ziua, Am dat niste bani imprumut la un vecin de strada, oameni peste 52 ani amindoi,, pt o luna de zile,mai precis 800 roni din luna mai 2010 si ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea intelegerii vanzare-cumparare a autoturismului robyna robyna Buna seara!Am nevoie de un sfat avizat intr-o problema foarte delicata pentru mine.In urma cu 4 saptamani am cazut la intelegere cu cineva in vederea ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere..? posibil santaj? Maria_v7 Maria_v7 Am imprumutat o suma de bani fostului prieten (cu care am avut o relatie de lunga durata) chiar inainte de a ne desparti.Acum refuza sa-mi restituie suma de ... (vezi toată discuția)