avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... loviri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

loviri

buna ziua,ma numesc alex,si sambata seara cu mai multi prieteni undeva la tara,stateam la strada,,,,printre care un locanic in stare avansata de ebrietate si ne jigneste,comportament vulgar sub orice critica,dupa care,dupa mai multe injuraturi reciproce si contraziceri,fara un motiv(mai bn zis,de la alcool),se iveste o altercatie intre noi(5 la numar) si el,il loveste pe unul dintre prietenii mei si cad ambii la pamant,dupa care noi(5) sarim peste el si il agresam....rezultatul fiind concret sa nu o lungesc foarte mult,(victima) merge la spital,dupa care isi ia un certificat medico-legal de 18 zice de spitalizare,teoretic,dar practic in momentul asta dupa 4 zile,umbla prin baruri,,,ca de obicei si asteapta ca politia sa rezolve totul,,,ce putem patzii noi???va multumesc anticipat si foarte mult!o seara placuta
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:10, 13 Noiembrie 2010
va poate face plangere penala pt vatamare corporala.
Daca nu va puteti controla probabil ca veti suporta in cel mai bun caz o amenda penala si in cel mai fericit caz cateva luni de arest. Acum depinde si daca dintre cei care l-ati agresat este vreunul care mai are antecedente si cat de rau este el sifonat.
Daca certificatul medico-legal ateste 18 zile ingrijiri medicale, acesta poate formula plangere penala pentru infractiunea prev. de art 180 al.2 c.pen- loviri si alte violente., infractiunea ce este pedepsita cu inchisoare intre 3 luni si 2 ani sau amenda.
Plangerea o va putea depune in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorilor.
Depunerea plangerii si a certificatului medico-legal nu sunt suficiente , ci victima agresiunii va trebui sa probeze plangerea cu martori.
Actiunea penala se pune in miscare prin plangerea formulata de persoana vatamata care are posibilitatea e a se constitui parte civila in procesul penal cu despagubiri materiale si morale impotriva dvs.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
In situatia in care acesta va formula plangere penala, angajati avocat .
probleme cu legea nu am mai avut niciodata(cate o amenda pt circulatie am luat) dar in altceva nu am fost niciodata implicat,exista doar un martor,care e recunoscut doar 3 persoane din noi,printr care eu nu sunt,victima pe mine num-a vazut cand l-am lovit....sincer imi este putin frica...am 20 de ani si nu vreau sa intru in "belele"....treaba cu avocatul m-ar tenta
Problema nu este daca nu vreti sa intrati in belele.
Problema este ca deja ati intrat intr-o belea... Daca va face plangere vor urma luni de audieri la politie, parchet etc. Daca nimeni nu isi recunoaste vina si fiecare arunca pe altul, e posibil ca toti sa fiti gasiti la fel de vinovati. El ar trebui totusi sa aiba si alte probe, in afara de cert m-legal. De aici se poate si sa fiti trimisi in judecata, unii sau toti. Deci: problema e serioasa, un avocat ar ajuta.

Alte discuții în legătură

Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)
Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)
Lovire sau alte violente br_nicku br_nicku am citit pe un alt forum urmatoarea afirmatie \"[i]Pentru infractiunea de lovire si alte violente este necesar un certificat medico-legal care sa ateste ... (vezi toată discuția)