avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hotarare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hotarare

Buna ziua,revenind la situatia pe care am prezentat-o:
Va rog sa-mi explicati exact ce presupune aceasta hotarare?am de executat 6 luni insa daca in perioada de proba de 2 ani si 6 luni nu am abateri, alte condamnari etc, nu voi executa aceste 6 luni.?Ce trebuie sa fac in acesti 2 ani jumate?Poate fi miscorata perioada de proba dupa un anumit interval?De asemenea, ce nu am voie sa fac in perioada de proba?sa nu iau nici macar amenzi de circulatie etc?Suma pe care tebuie sa o platesc bancii, p pot plati defalcat?

Multumesc,

9/11/2010 În baza art.215 al.1,2,3 Cp cu aplicarea art.74 lit.a,c Cp, 76 lit.c Cp Condamnă pe inculpata B.R la pedeapsa de 6 luni închisoare. În baza art.288 al.1 Cp cu aplicarea art.74 lit.a,c Cp, 76 lit.e Cp Condamnă pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 2 luni închisoare. În baza art.291 Cp cu aplicarea art.74 lit.a,c Cp, 76 lit.e Cp Condamnă pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 2 luni închisoare. În baza art.33 lit.a, 34 lit.b Cp Contopeşte pedepsele menţionate anterior, urmând ca inculpata să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 6 luni închisoare. În baza art.81 Cp Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 6 luni prev.de art.82 Cp. Atrage atenţia asupra disp.art.83 Cp. Desfiinţează înscrisul falsificat. Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă CITIBANK EUROPE PLC- Dublin-Sucursala România şi obligă inculpata la plata sumei de 10757.19 lei către partea civilă. Obligă inculpata la 600 lei cheltuieli judiciare statului, din care 200 lei onorariu avocat oficiu. Cu apel. Solu
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
ralu_k23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 09:31, 10 Noiembrie 2010
Dvs. aveti de ispasit o pedeapsa de 6 luni , cu suspendarea executarii pedepsei. Ce inseamna aceasta? Adica va veti ispasi pedeapsa , dar fara privarea de libertate, adica nu veti face inchisoare. Aveti termen de incercare de 2 ani si 6 luni, timp in care dvs. nu trebuie sa comiteti nicio infractiune. Dupa expirarea a celor 3 ani ,puteti solicita reabilitarea de drept, iar cazierul dvs. va ramane curat.
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Multumesc.Este o solutie favorabila?sa fac apel?
Daca sunteti nemultumita de solutie...........aveti acest drept.
Puteti face apel , intrucat , daca nu declara si parchetul aceasta cale de atac , instanta de apel nu va putea sa va creeze o situatie mai grea ... adica , fie mentine ca legala si temeinica sentinta data de instanta de fond , fie admite apelul , caseaza sentinta si , ori va aplica o pedeapsa mai usoara sau va achita ( daca nu sunteti vinovata ) sau trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante de fond .
Diana Ramona, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare sentinta penala miruna38 miruna38 Buna ziua , Trebuie sa completez un formular pentru verisoara mea,in limba engleza,pentru o aplicatie in strainatate. Acest formular,contine o intrebare ... (vezi toată discuția)
Cerere de reabilitare Ioana78 Petrescu Ioana78 Petrescu buna ziua.va rog sa imi raspundeti daca mai e necesara formularea unei cereri de reabilitare daca o sentinta penala data in 2007 luna a4-a in baza art.78 al.2 ... (vezi toată discuția)
Cand pot da de permis? ionuts1982 ionuts1982 cu putin tinmp in urma sa dat hotararea si suna cam asa:În baza art.87 al.1 din OUG 195/02 cu aplicarea art.74 lit.a,c, 76 lit.d Cp Condamnă pe inculpatul ... (vezi toată discuția)