avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Obtinere autorizatie constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Obtinere autorizatie constructie

Am construit o locuinta fara autorizatie pe un teren extravilan care e la limita celui intravilan. Au fost cei de la Urbanism de la Consiliu Judetean si mi-au trimis ulterior un proces verbal de constatare a faptului ca am construit fara autorizatie (au trecut 2 ani de atunci). In noul PUG al comunei terenul este trecut in intravilan, dar PUG-ul nu este inca aprobat. Eu am 2 vecini in aceeasi linie cu mine care au autorizatii de constructie. Primaria nu vrea sa-mi dea autorizatia de constructie nici acum. Cum ar trebui sa procedez ?
Cel mai recent răspuns: Dascalu Camelia Raluca , utilizator 15:56, 24 Noiembrie 2010
Pai...in acest moment, daca inca PUG-ul nu este aprobat, nu aveti decat sa faceti scoaterea din circuitul agricol al terenului si apoi PUZ pentru schimbarea categoriei de folosinta din arabil in curti constructii. Dupa toate astea, va prevalati de "intrarea in legalitate" prevazuta de Ordinul 839/2009 - normele metodologice de aplicare a llegii 50/1991 - autorizarea executarii lucrarilor de constructii si obtineti autorizatia de constructie, depunand la primarie urmatoarele acte: un memoriu tehnic de rezistenta si un memoriu tehnic de respectare a normelor de securitate la incendiu, documente redactate si stampilate de specialisti autorizati in domeniu; de asemenea, autorizatia de mediu.

A doua varianta, este sa asteptati sa se aprobe PUG-ul si "scapati" de scoaterea din circuitul agricol si PUZ, ramanand doar intrarea in legalitate.
Din moment ce vecinii dvs. din aceeasi linie au autorizatii de constructie inseamna ca au un PUZ aprobat (cel putin asa ar trebui). De obicei cand elaborez un PUZ te obliga sa il faci pe cel putin 1 ha sau sa iei in calcul vecinii de-o parte si de alta ai parcelei tale deci este posibil sa va fi prins si pe dvs. in PUZ -ul elaborat de vecini .Verificati pe site-ul Primariei deoarece acolo sunt publicate HCL-urile prin care se aproba Puz-urile sau discutati cu vecinii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren 500m2 extravilan gard in gard cu intravilan = nu pot construi mariuss86 mariuss86 in anul 2009 am achizitionat un teren extravilan de 500 m patrati, aflat in imediata apropiere de limita intravilanului (gard in gard - vecinul e in intravilan ... (vezi toată discuția)
Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)
Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)