avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren 500m2 extravilan gard in gard cu intravilan = nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren 500m2 extravilan gard in gard cu intravilan = nu pot construi

in anul 2009 am achizitionat un teren extravilan de 500 m patrati, aflat in imediata apropiere de limita intravilanului (gard in gard - vecinul e in intravilan si si-a construit casa). exista drum de acces lat de 7 m., avand drept de servitute. La o prima intrebare la primarie mi s-a spus ca nu pot construi numic, si ca nu pot sa-l trec in intravilan pentru ca e o suprafata prea mica. ce sa fac? sau consiliul judetean poate elibera autorizatie de constructie?
Cel mai recent răspuns: sgeorgescu81 , utilizator 19:10, 19 Februarie 2011
PUG= plan urbanistic general este necesar pentru trecerea din extravilan in intravilan.
acest PUG este costisitor(implica scoaterea din circuitul agricol si multe altele)... dar PUG-ul localitati se reface periodic ocazie cu care se si extinde, "urbanistul" de la primarie va poate da relatii despre aceasta oportunitate.
Consiliul judetean da autorizatii de construire in extravilan.
apelati la un autorizat cadastru(gasiti lista la OCPI din jud dvs), este necesara o documentatie tehnica pentru astfel de operatiuni.
Doresc sa cumpar un teren care are PUG aprobat, atunci mai este necesar sa fac PUZ?
PUZ, care stiu ca-i destul de costisitor si anumite primarii te obliga sa faci ptr o suprafata de minim 5000mp.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa pe extravila mariuss86 mariuss86 in anul 2009 am achizitionat un teren extravilan de 500 m patrati, aflat in imediata apropiere de limita intravilanului (gard in gard - vecinul e in intravilan ... (vezi toată discuția)
Trecere teren din extravilan in intravilan AlinaBadea08 AlinaBadea08 Buna ziua, Stie cineva unde ar trebui sa ma adresez pentru scoaterea unui teren din extravilan si trecerea lui in intravilan? Am primit informatii ... (vezi toată discuția)
Proiect puz avram172 avram172 buna ziua. rog tare ma mult sa ma ajutati cu o problema, care ma tine pe loc. detin un teren agricol in suprafata de 1, 53 ha pe raza unei comune din jud ... (vezi toată discuția)