Am construit o caza in baza unei AC ce expira in 25.11.2010. Am realizat receptia finala a lucrarilor in 09.11.2010. Doamna de la Primaria mi-a dat nr de telefon al unui inginer cadastral si mi-a spus ca trebuie sa fac cadastru si sa intabulez casa pana pe 25.11.2010 cand expira AC. Este adevarat?
Un alt domn mi-a spus ca as putea sa intabulez casa fara cadastru ci doar in baza unei adeverinte.
Mentionez ca am cadstru facut pe teren, si topografie precum toate autorizatiile necesare constructiei. Se poate realiza in baza unei adeverinte? Daca da, care e procedura?
Si mai am o nelamurire, eu cand am obtinut AC am anuntat la Inspectoratul de Constructii inceperea lucrarilor. Am intrebat-o pe doamna care a facut receptia finala daca nu trebuie sa merg sa anunt ca lucrarilor au fost finzalizate, dar ea tot a insistat ca sa sun respectivul inginer cadastral.
Din pacate nu am banii necesari pt cadstru, si daca chiar trebuie sa il fac sa prefera sa astept.
asteptati;)
trebuie intradevar sa "intabulati" constructia - este intradevar necesara o documentatie a unui autorizat cadastru. dar nu este nici un termen pentru aceasta!
daca "doamna de la primarie" nu v-a spus ca gasiti lista cu autorizati cadastru la OCPI din jud dvs. si daca aveti deja nr cad si o documentatie de intabulare avizata noua documentatie ar trebui sa fie "mai lesne" -mai ales daca veti vorbii cu acelasi autorizat care a facut prima lucrare sau macar faceti un studiu si sunati 2-3 autorizati. Daca nu v-a spus asta ... si face publicitate de pe postul de functionar public inseamna... ca va referiti la o primarie din Romania:sorry:
adeverinta de la primarie este in cazul in care casa ar fi construita inainte de 2000 si nu aveti AC... si se inscrie in CF tot cu documentatie cadastrala.
probabil... ar trebui sa declarati la Primarie pentru impozit casa - si nu ar fi normal sa va solicite sa o intabulati doar pentru a platii impozitul pe ea!
am citit ce ati scris si am ramas uimita
eu platesc impozit de doi ani casa nu e gata doar acoperita dar nimeni nu a venit sa faca vreao receptie!!!!
trebuia sa vina?
Trebuia sa anuntati dv primaria ca doriti sa faceti receptia finala! Primaria nu vine din proprie initiativa. Fara receptia finala nu puteti intabula constructia.