avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rezultate alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rezultate alcoolemie

În luna mai a acestui an , în urma unui accident care nu s-a soldat cu victime am fost examinat cu etilotestul, rezultând o alcolemie de 1.14 la mie în aerul expirat, dupa care am fost transportat la spital, acolo unde m-i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Toata povestea mai pe larg am mai relatat-o în acest post: www.avocatnet.ro/content/for...
Pănă la sfârşitul lunii octombrie nu am primit nici un fel de informaţie legată de stadiul în care se află dosarul penal, şi nici ceilalţi martori nu au fost chemaţi pentru declaraţii, moment în care m-am decis să mă prezint la sediul Poliţiei Rutiere Cluj. Ceea ce mă interesa pe mine mai mult era rezultatul analizelor.
Domnul poliţist cu care am vorbit mi-a spus că este posibil ca analizele să fie efectuate dar totodată nu îi este permis să divulge rezultatul acestora, lucru interzis de către procuror în toate cazurile de acest gen.
Întrebarea mea în acest caz este următoarea: aceasta este procedura standard în toate oraşele din România sau doar în Cluj Napoca se întamplă acest lucru? Adică din câte ştiam, este dreptul meu în a afla informaţii legate de stadiul dosarului meu.
O altă nelamurire este legată de angajarea unui avocat şi de pedeapsa pe care o să o primesc.
Sunt foarte nerăbdător în aflarea rezultatelor analizelor deoarece la poliţie am mai discutat cu un domn care se ocupă de dosare penale şi care mi-a spus că dacă alcoolemia va fi mai mare de 2 la mie, sunt şanse foarte mari să primesc o pedeapsă cu executare. Chiar cu atâtea circumstanţe pe care le-am prezentat în postul anterior şi cu menţionarea ca mă aflam pe un drum foarte slab circulat mai ales la acea oră târzie din noapte sunt pasibil sa primesc o pedeapsa atat de aspra? A-ti intalnit cazuri in care cineva a stat in inchisoare doar pentru ca a condus beat, fara sa fi rezultat vreo victima?
Foarte multe persoane de pe acest forum recomandă angajarea unui apărator în astfel de situaţii. Întrebarea mea este daca acesta este cu adevărat de ajutor, şi aş dori dacă se poate răspunsuri cât se poate de sincere care să argumenteze necesitatea ajutorului primit de la acesta. Pun această întrebare cu tot respectul pentru meseria de avocat, dar mai cunosc persoane care au avut astfel de probleme şi le-au rezolvat legal făra ajutorul unui avocat şi deasemenea cunosc persoane care au avut un avocat care l-au plătit cam degeaba.
Va multumesc anticipat!

Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
Stiggy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:00, 11 Noiembrie 2010
"Foarte multe persoane de pe acest forum recomandă angajarea unui apărator în astfel de situaţii. Întrebarea mea este daca acesta este cu adevărat de ajutor, şi aş dori dacă se poate răspunsuri cât se poate de sincere care să argumenteze necesitatea ajutorului primit de la acesta. Pun această întrebare cu tot respectul pentru meseria de avocat, dar mai cunosc persoane care au avut astfel de probleme şi le-au rezolvat legal făra ajutorul unui avocat şi deasemenea cunosc persoane care au avut un avocat care l-au plătit cam degeaba."

@Stiggy
Va inteleg nedumerirea insa ceea ce trebuie dvs. sa intelegeti este ca fapta...este de natura penala si in consecinta, organele de cercetare si urmarire penala/instantele apoi, vor dispune in acest sens si cu, si fara aparator ales...

Nu este cazul dvs. insa sunt situatii (infractiuni grave) in care, conform codului de procedura penala, prezenta unui avocat este obligatorie...atat in timpul cercetarii si urmaririi penale cat si in fata instantelor de judecata.

Puteti sa dezvoltati putin afirmatia dvs.;" ...si deasemenea cunosc persoane care au avut un avocat care l-au platit cam degeaba."? Cu exemple concrete, pe cat posibil, pentru a parea credibil, si..neaparat in/cu "spete" similiare...deoarece pareti a fi expert in acest domeniu!

Buna ziua,

Dupa parerea mea este absolut necesar ca dumneavoastra sa va angajati un aparator in situatia de fata. Chiar daca sunteti vinovat, un avocat stie ce probe sa aduca in apararea dumneavoastra si ce circumstante atenuante sa prezinte instantei pentru a primi o pedeapsa cat mai redusa. Totodata un proces poate fi castigat si pe baza de procedura ( sau macar amanat o perioada de timp ), procedura cu care dumneavoastra nu cred ca sunteti familiarizat si nu o cunoasteti.
Ganditi-va bine cat de mare ar fi diferenta dintre o sentina de 2 ani cu executare si una de 2 ani cu suspendare.
Sunt sanse foarte mari ca alcoolemia in sange sa depaseasca valoarea de 2 mg/l.
In general valorile stabilite de aparatul etilotest se dubleaza dupa efectuarea probelor biologice,iar in situatia dvs, concentratia alcoolica este foarte mare,ceea ce ar duce la stabilirea unei pedepse mai mari decat in cazul in care valorile stabilite de probele biologice sunt mai mici.
Cred eu ca acesta este motivul principal al recomandarii de a angaja un avocat de buna calitate,pentru ca acesta sa va faca cele mai bune aparari pentru a limita consecintele juridice ale faptei dvs(materializate printr-o sanctiune penala cat mai mica).
Pe de alta parte eu consider ca in viata profesorul trebuie sa stea la catedra,avocatul la bara,artistul pe scena etc.
Deci, consider ca fiecare este pregatit pentru o meserie si mai cred in competenta specialistilor.
Bineinteles ca in toate meseriile exista si oameni nepriceputi sau nepregatiti,dar aceasta nu inseamna ca toti membri unei branse trebuie sa fie astfel.
Angajati un avocat iscusit si veti beneficia de un ajutor profesionist.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis suspendat, conducere sub influența alcoolului legea veche Adrian_OTP Adrian_OTP Buna ziua, Aș avea nevoie va rog de niște recomandări in privința următoarei situații: Socrul meu a condus sub influența alcoolului pe data de ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Este posibil sa fi fost schimbate problele la iml? xxlboy xxlboy Buna ziua/seara, o sa va povestesc pe scurt intamplarea mea... Conduceam un autoturism, am facut un accident, am fost testat cu aparatul etilotest, in aerul ... (vezi toată discuția)