În luna mai a acestui an , în urma unui accident care nu s-a soldat cu victime am fost examinat cu etilotestul, rezultând o alcolemie de 1.14 la mie în aerul expirat, dupa care am fost transportat la spital, acolo unde m-i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Toata povestea mai pe larg am mai relatat-o în acest post:
www.avocatnet.ro/content/for...
Pănă la sfârşitul lunii octombrie nu am primit nici un fel de informaţie legată de stadiul în care se află dosarul penal, şi nici ceilalţi martori nu au fost chemaţi pentru declaraţii, moment în care m-am decis să mă prezint la sediul Poliţiei Rutiere Cluj. Ceea ce mă interesa pe mine mai mult era rezultatul analizelor.
Domnul poliţist cu care am vorbit mi-a spus că este posibil ca analizele să fie efectuate dar totodată nu îi este permis să divulge rezultatul acestora, lucru interzis de către procuror în toate cazurile de acest gen.
Întrebarea mea în acest caz este următoarea: aceasta este procedura standard în toate oraşele din România sau doar în Cluj Napoca se întamplă acest lucru? Adică din câte ştiam, este dreptul meu în a afla informaţii legate de stadiul dosarului meu.
O altă nelamurire este legată de angajarea unui avocat şi de pedeapsa pe care o să o primesc.
Sunt foarte nerăbdător în aflarea rezultatelor analizelor deoarece la poliţie am mai discutat cu un domn care se ocupă de dosare penale şi care mi-a spus că dacă alcoolemia va fi mai mare de 2 la mie, sunt şanse foarte mari să primesc o pedeapsă cu executare. Chiar cu atâtea circumstanţe pe care le-am prezentat în postul anterior şi cu menţionarea ca mă aflam pe un drum foarte slab circulat mai ales la acea oră târzie din noapte sunt pasibil sa primesc o pedeapsa atat de aspra? A-ti intalnit cazuri in care cineva a stat in inchisoare doar pentru ca a condus beat, fara sa fi rezultat vreo victima?
Foarte multe persoane de pe acest forum recomandă angajarea unui apărator în astfel de situaţii. Întrebarea mea este daca acesta este cu adevărat de ajutor, şi aş dori dacă se poate răspunsuri cât se poate de sincere care să argumenteze necesitatea ajutorului primit de la acesta. Pun această întrebare cu tot respectul pentru meseria de avocat, dar mai cunosc persoane care au avut astfel de probleme şi le-au rezolvat legal făra ajutorul unui avocat şi deasemenea cunosc persoane care au avut un avocat care l-au plătit cam degeaba.
Va multumesc anticipat!