avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit pe castigul de capital rezultat din transferul ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit pe castigul de capital rezultat din transferul titlurilor de valoare obtinut de pers.fizice

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire referitor la un contract bancar detinut de o PF.
Obiectul contractului bancar il constituie depunerea unei sume intr-un cont curent, pe un anumit termen, suma care avea dobanda la expirarea termenului, dobanda care, potrivit prev.Codului Fiscal, incepand cu 01.07.2010, se impoziteaza deoarece se considera venit acea dobanda.
Problema este alta: s-a facut declaratia de impozitare cu suma datorata dar, s-a calculat impozitul de la inceputul lunii ianuarie, desi Pf in cauza are contul deschis si depusa suma cu inceputul lunii mai; pana in luna mai a avut alt cont deschis la alta banca.
Este legal sa calculeze suma datorata ca si impozit de la inceputul lunii ianuarie desi nu detinea cont decat din luna mai?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Impozit venituri din dobanzi patipatason patipatason buna ziua o microintreprindere care a facut un depozit pe 3 luni cum impoziteaza dobanda primita (am inteles ca banca nu retine impozit la depozite deoarece ... (vezi toată discuția)
Suma maxima in cont bancar persoana fizica Darius88 Darius88 Buna ziua! As dori sa stiu pentru o peroana fizica, la ce suma trebuie sa se incadreze in contul bancar pentru a nu fi luata la intrebari de ANAF? banii ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cass/cas va rog sa ma ajutati cu un raspus si spuneti-mi ... Talla Talla Buna ziua, CASS/CAS Va rog sa ma ajutati cu un raspus si spuneti-mi care este procedura. Referitor la plata CASS pentru 2023. 1. Daca nu ridic ... (vezi toată discuția)