Interventie moderator Va rog sa nu mai deschideti aceeasi discutie in mai multe forumuri. Daca mai aveti intrebari in legatura cu aceeasi problema, va rog sa le postati in continuarea discutiei pe care ati deschis-o. Multumesc!
Gabriela Pintea
mbclk11@yahoo.com a scris:
in cazul unui autovehicul inchiriat in lumina art. 41 alin 10 din og 43/1997 coroborat cu prevederile hg 1373/2008,in situatia in care ne incadram la art 41 lit b din og 43/97- va rog sa-mi precizati responsabilitatea si baza legala. mentionez ca prin contractul de inchiriere s-au comunicat beneficiarului masele maxime admise pe osie. ma itereseaza ,in concret, cum pot demonstra ca responsabilitatea apartine firmei care a inchiriat autovehiculul? care este calea ce trebuie sa o urmez. va multumesc anticipat!
praporgescu a raspuns:
nu o sa raspunda niciodata proprietarul pentru ce, cum si cat transportati dvs., utilizatorul autovehiculului, sunteti bun de plata.
multumesc pentru raspuns,eu sunt prorprietarul.... de fapt e impropriu spus ,masina e in leasing. iar amendat sunt eu,nu utilizatorul. tocmai de aceea speram sa primesc un raspuns despre cum as putea pune in responsabilitatea firmei care a inchiriat autovehiculul
praporgescu a raspuns:
contractul de leasing este de fapt un contract de inchiriere.
cel care il foloseste platind rete de leasing , cel care a incheiat contractul de leasing este in drept vorbind utilizatorul bunului. Proprietar este firma de leasing. Dvs. daca ati subanchiriat avtovehiculul , va raspunde cel ce are folosinta bunului, cel care a efectuat transportul in cauza. Transportatorul este cel care a incarcat marfa, el va raspunde.
asa este,dar agentul constatator m-a sanctionat pe mine,cel care am subinchiriat autov, cu toate ca mi-am indeplinit obligatia de a preciza transportatorului care este masa maxima total admisa.
maglas a raspuns
Dar nu dumneavoastra ati fost de fata la incarcare? Si nu ati sesizat depasirea masei?