avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Studii de scurta durata: avantaje, dezavantaje...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Studii de scurta durata: avantaje, dezavantaje...

CARE SUNT DEZAVANTAJELE STUDIILOR DE SCURTA DURATA(3ANI),COMPARATIV CU CELE DE LUNGA DURATA(4ANI)?
Cel mai recent răspuns: iirina_19 , utilizator 13:35, 10 Noiembrie 2010
In primul rand : salariul, pentru cei care au absolvit studii de scurta durata pe vechea legislatie. Incepand din 2005 nu mai exista studii de scurta durata, sistemul de invatamant fiind adaptat la sistemul european (bologna).
In Contractul colectiv de munca la nivel national se prevad la art. 40 alin (1), coeficienti minimi de ierarhizare care se aplica la salariul minim negociat pe unitate : pentru studii superioare de scurta durata - 1,5 , iar pentru personalul incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare coeficientul este 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul brut absolvent inv sup 3 ani - zi m.monik m.monik Buna ziua, care este salariul brut pentru un absolvent de facultate (3 ani - cursuri zi)? Mi s-a spus ca nu se mai face diferentierea intre invatamant ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre subingineri si ingineri Ionescu Gabi Ionescu Gabi Am citit comentariile dumneavoastra pe forum , si am inteles ca acum (dupa aderarea la UE) nu exista nici o diferenta intre studiile superiore de scurta durata ... (vezi toată discuția)
Calcul salariul minim pe economie. Anacrsitina Anacrsitina Va rog,ma poate cineva lamuri: va trebui sa modific salariile la mai multe firme,toate private,calculez coeficientii la 600 ron sau la 700 ron? Am salariati ... (vezi toată discuția)