avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tichet de calatorie
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tichet de calatorie

Buna ziua
O firma din Romania, neplatitor de TVA, a cumparat un tichet de calatorie in Ungaria (cu factura, fara TVA).
Este vorba despre a o achizitie intracomunitara si prin acest tranzactie firma a devenit platitor de TVA?
Multumesc mult,
Natalia
Cel mai recent răspuns: natalia2010 , utilizator 16:41, 10 Noiembrie 2010
Trebuie sa depuneti declaratia 390 pentru servicii, iar achizitie intracomunitara inseamna ca a-ti importat marfa. Pentru acest lucru nu devenea-ti platitor de tva. Iar suma este una mica presupun.
Da, valoarea tichetului este sub 200 ron.
Cumpararea tichetului a avut loc in luna septembrie. Cand tb sa depun declaratia 390.
De aici pentru fiecare luna trebuie sa depun declaratia 390?
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare lilianaelena40 lilianaelena40 Am o societate comerciala infiintata in iunie 2012, incepand cu luna august a devenit platitoare de tva prin optiune si s-a inregistrat in ROI.Pana la data de ... (vezi toată discuția)
Import din ue i.i. neplatitoare de tva tereziareka tereziareka Buna ziua, Am facut un import de produse din UE, Ungaria, firma de la care am importat bunurile mi-a facturat cu TVA-ul din Ungaria, am un I.I. neplatitoare ... (vezi toată discuția)