avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare/cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare/cumparare teren

Socru meu vrea sa-mi deie 15 ari de teren,sa fac contract de vanzare/cumparare sau donatie.
Cel mai recent răspuns: belacsaba , utilizator 16:31, 11 Noiembrie 2010
De regulă, vânzarea este mai "sfântă". Pentru a putea vinde, însă, trebuie ca terenul să fie întabulat la Cartea Funciară (dacă nu este, apar alte costuri), şi să fie lipsit de alte sarcini.
Donaţia este, în unele cazuri, mai ieftină şi, deci, mai uşoară. Dar o donaţie poate fi, în anumite cazuri, anulată.
Prin urmare nu există un răspuns clar la întrebarea Dvs., atâta vreme cât nu aţi furnizat şi alte detalii.
Faceti contract de V/C, chiar daca este un pic mai scump la notar, dar sunteti mai sigur in caz de eventuale divergente cu rudele socrului.
Multumesc pentru raspuns, terenu e întabulat la Cartea Funciară si cum sa incep sa scriu pe numele meu.
Un teren tabulat se pote transcrie pe numele meu si pe numele sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul sau? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am o parcela de teren pe numele meu si doresc sa le construiesc socrilor o locuinta. Normal dupa bunul mers al lucrurilor ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)
Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)