avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... OUG nr. 94/2010 - unele masuri in domeniul asigurarii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

OUG nr. 94/2010 - unele masuri in domeniul asigurarii unor categorii de persoane in sistemul public de pensii

Am 49 de ani si am fost angajat pana in anul 2005, cu o perioada fara contributie la pensie de 5 ani si 6 luni (pana in prezent). Doresc sa platesc contributia pe ultimii 5 ani conform OUG 94/2010 dar Casa Judeteana de Pensii refuza pe motivul ca ordonanta se aplica numai persoanelor ce indeplinesc varsta de pensionare conform legii. Personal nu interpretez astfel Art.1.(3). Unde este adevarul ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cristian T , utilizator 20:41, 11 Noiembrie 2010
Din art. 1, alin. (3) si (4) ale OUG nr. 94/2010 rezulta ca persoanele care au implinit varsta standard de pensionare nu pot incheia contractul de asigurare sociala prevazut de acest act normativ. Per a contrario, pot incheia contract toate persoanele care nu au implinit varsta standard de pensionare si care indeplinesc celelalte conditii prevazute in OUG nr. 94/2010.

In opinia casei de pensii pot incheia contracte de asigurare de asigurare sociala numai femeile nascute in decembrie 1951 si barbatii nascuti in decembrie 1946? Doar ei pot iesi la pensie anul acesta. Nu am cum sa fiu de acord cu o asemenea opinie pentru simplul fapt ca actul normativ nu face distinctie si pentru ca, prin aceasta interpretare, casa de pensii adauga intr-un mod inadmisibil actului normativ.

La intrebarea "unde este adevarul?" nu am un raspuns. Sau am, in capetele seci ale unora. Cel putin ei asa cred. :wassat:

Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc mult ! Ce credeti ca ar trebui sa fac in acest caz ? As putea solicita in scris, prin posta, incheierea contractului ?
Cu consideratie
Contractul de asigurare sociala nu se poate incheia prin corespondenta. Le solicitati, in scris, sa va comunice temeiul legal al refuzului si reveniti cu raspunsul.

Multumesc ! :vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre contributia retroactiva pe 5 ani la pensii doina_mystery doina_mystery Ma numesc Salcie Lucretia, sunt din HUSI, jud.Vaslui.Am varsta de 63 ani si 4 luni. Am lucrat in cadrul SMA HUSI in functia de tehnician in perioda ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial bioncica bioncica Buna ziua, am si eu o nelamurire in legatura cu varsta standard de pensionare la femei...aceasta este 60 de ani sau conform anexei 3 din legea 19/2000, pentru ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare dellya dellya Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in privinta pensionarii de drept pt tatal meu. Este nascut pe 31.10.1951 si are 40 de ani vechime din care 20 ... (vezi toată discuția)