Ma numesc Salcie Lucretia, sunt din HUSI, jud.Vaslui.Am varsta de 63 ani si 4 luni.
Am lucrat in cadrul SMA HUSI in functia de tehnician in perioda 01.06.1966-16.01.1974. Acum daca s-a promulgat aceasta lege cu privire la posibilitatea contributiei retroactive credeti ca este posibil sa contribui si eu cu sumele aferente?Mi se aplica si mie aceasta lege,ma incadrez cumva?
Dvs. sunteti nascuta in 1947, nu inteleg de ce nu sunteti deja pensionata. Probabil pentru ca nu ati realizat stagiul minim de cotizare de 10 ani si 6 luni.
Din pacate, dvs. nu puteti incheia contractul de asigurare prevazut de OUG nr. 94/2010. Potrivit art. 1, alin. (3) din acest act normativ, perioadele pentru care se poate efectua plata contributiei de asigurari sociale sunt cele anterioare datei la care sunt indeplinite conditiile, prevazute de lege, privind varsta standard de pensionare.
Presupunand ca sunteti nascuta in iunie 1947, ati implinit varsta standard de pensionare in decembrie 2004. "Anterior datei la care sunt indeplinite conditiile privind varsta standard de pensionare" inseamna, in cazul dvs., anterior lui decembrie 2004. Or, OUG nr. 94/2010 vizeaza perioada 2005 - 2010.