avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legatura dintre varsta standard de pensionare si data ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legatura dintre varsta standard de pensionare si data nasterii

La un moment dat varsta standard de pensionare este de 64 ani (Anexa 5 - barbati).
Intrebarea este daca beneficiaza de acest lucru toate persoanele indiferent de data nasterii sau doar unii nascuti pana la o anumita data?
Daca ar fi valabila o anumita data de nastere nu s-ar contravine Constitutiei Romaniei?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:58, 7 Decembrie 2011
1. Inseamna ca nu ati citit cu atentie Anexa 3 la Legea 263/2010.
2. Varsta standard de pensionare de 64 de ani este pentru barbatii nascuti in lunile ianuarie, februarie si martie 1947.
3. Asadar la fiecare luna si an de nastere a unei persoane corespunde o varsta standard de pensionare.
4. Nu inteleg care sunt nelamuririle dvs. si ce legatura are data nasterii cu Constitutia Romaniei (!?).
Varsta standard de pensionare de 64 de ani,este valabila pentru barbatii nascuti in lunile ianuarie-februarie si martie 1947.Cresterea varstelor de pensionare atat pentru barbati cat si pentru femei,este prevazuta prin lege.Pentru barbati cresterea este de la 62 la 65 de ani.Pentru femei de la 57 la 63 de ani.
Multumesc pentru amabilitate. Eu gandeam ca toti sunt egali in drepturi si deci data nasterii nu ar trebui sa ne diferentieze.
Dupa ce se ajunge la toti barbatii varsta de pensie la 65 de ani si la toate femeile la 63 de ani toti vor avea aceeasi varsta standard de pensionare (barbatii 65 ani, femeile 63 ani) fara a se mai tine cont de data nasterii.
tudorvaleriu a scris:

Dupa ce se ajunge la toti barbatii varsta de pensie la 65 de ani si la toate femeile la 63 de ani toti vor avea aceeasi varsta standard de pensionare (barbatii 65 ani, femeile 63 ani) fara a se mai tine cont de data nasterii.
Cred ca s-a uitat stagiul de cotizare de 35 ani.

Alte discuții în legătură

Pensionare limita varsta mihamik mihamik imi puteti raspunde, va rog, tatal meu a implinit varsta de pensionare (64 de ani si doua luni in septembrie, el fiind nascut in iulie 1947),lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie lilianaG lilianaG Bune ziua, ptr ca am si alte lucruri mai bune de facut decat sa citesc codul muncii - - cine e f.f.f.dragut si imi spune si mie la ce varsta se iese la pensie ... (vezi toată discuția)
Putem sa trecem de la pensie de invaliditate la pensie anticipata? princz princz atat eu cat si sotul meu suntem in pensie de boala ,am dori sa stim care este varsta legala de a iesi in pensie anticipata?multumesc pentru raspuns anticipat. (vezi toată discuția)