Buna.Incerc de ceva timp sa gasesc raspuns la o intrebare: ce anume va fi reglementat diferit in noul cod civil? am de facut lucrarea de diploma pe drepturi reale, mai exect dreptul de proprietate in comparatie cu noul cod civil. Inteleg ca cele doua coduri sunt total diferite, e ca si cum ai schimba un copil cu altul dar totusi acesti copii au tot doua maini, 2 picioare etc.pe mine ma intereseaza diferenta dintre cele doua ca si cum (in cazul copiilor:)) unul are ochii verzi, unul albastri etc.Va rog frumos sa ma ajutati cu informatii in legatura cu locul unde as putea gasi sinteze si reglementari diferite intre cele doua coduri in special in partea drepturilor reale .va multumesc
si eu tot studenta in anul 4 sunt . Modificari sunt multe in cod, dar nu astepta sa iti dea cineva "mura-n gura" cum se spune. Iei codul nou si CITESTI.
Nu se gasesc tratate de specialitate pe noile coduri si asta pt ca toata lumea e sceptica in privinta intrarii lor in vigoare. Singurul loc in care poti gasi informatii e BILBIOTECA -sectia de reviste juridice. Sunt destule reviste care au articole cu referire la noul cod si noile reglementari. "Dreptul", "Revista romana de drept privat", analele diverselor facultati de drept, etc. Le iei la mana pe toate si cauti. Unele reviste ( precum "Dreptul") are tabla de materii, adica e scos pe fiecare an un cuprins cu toate articolele din anul respectiv. Oricum...cauta doar in reviste de dupa iulie 2009, adica dupa adoptarea noului cod civil.
Tema e pe dreptul de proprietate. Pai una dintre noutati e relativa la transferul riscului care se face diferit in noul cod, fata de actuala legislatie. Nu am citit noul cod inca pentru ca nu m-a interesat, dar am avut ceva tangente la cateva teme citite. In orice caz, pentru comparatii trebuie sa stii foarte bine materia pe care iti faci licenta. Apoi poti observa ce se schimba in noul cod.
Spor!
Admitere inm 2012
onitza86
Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i ... (vezi toată discuția)