Sunt functionar public din anul 2000 avand studii superioare din 1995 . Din 1995 am lucrat referent de specialitate cu studii superioare in aceeasi institutie . In 01.01. 2005 am fost numita inspector principal treapta1 iar la data de 01.02.2007 am incetat raporturile de serviciu de comun acord intrucat am fost numita subinspector de politie . Am revenit prin concurs in prima institutie in 16.05.2007 pe functia de inspector principal treapta3 Intrebare : Trebuie sa parcurg toate treptele pentru a putea promova in gradul superior ? Nu se tine seama de vechimea in treapta 1 avuta pana in 2007 ? Va multumesc.
Vechimea in gradul principal trebuie sa va fie adunata cu cea anterioara dar nu si vechimea in treapta, deoarece nu sunteti treapta 1 acum...
Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici*)
ART. 65
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) să aibă cel puţin 2 ani vechime în treapta de salarizare din care avansează;
c) să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.
Promovare
irimeviorica
Sunt functionar public, functie de executie,am absolvit studii superioare in anul 2006 cand am fost incadrat consilier principal I , in luna octombrie anul ... (vezi toată discuția)