avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in grad superior functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in grad superior functionar public

Sunt functionar public din anul 2000 avand studii superioare din 1995 . Din 1995 am lucrat referent de specialitate cu studii superioare in aceeasi institutie . In 01.01. 2005 am fost numita inspector principal treapta1 iar la data de 01.02.2007 am incetat raporturile de serviciu de comun acord intrucat am fost numita subinspector de politie . Am revenit prin concurs in prima institutie in 16.05.2007 pe functia de inspector principal treapta3 Intrebare : Trebuie sa parcurg toate treptele pentru a putea promova in gradul superior ? Nu se tine seama de vechimea in treapta 1 avuta pana in 2007 ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 17:48, 10 Noiembrie 2010
Vechimea in gradul principal trebuie sa va fie adunata cu cea anterioara dar nu si vechimea in treapta, deoarece nu sunteti treapta 1 acum...

Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici*)

ART. 65
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) să aibă cel puţin 2 ani vechime în treapta de salarizare din care avansează;
c) să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in grad profesional Ely - Nuti Ely - Nuti În urma absolvirii facultăţii, în anul 2007 luna octombrie am fost încadrată din funcţia publică de referent clasa III grad profesional superior ... (vezi toată discuția)
Promovare irimeviorica irimeviorica Sunt functionar public, functie de executie,am absolvit studii superioare in anul 2006 cand am fost incadrat consilier principal I , in luna octombrie anul ... (vezi toată discuția)
Avansarea profesionala ema2222 ema2222 Sunt angajata pe o functie pe perioada nedeterminata la o institutie de stat ce apartine de consiliul judetean . Am fost avansata in grad profesional in ... (vezi toată discuția)