avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recurs contraventie ARR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recurs contraventie ARR

Buna ziua,
As dori sa stiu parerea unei persoane care cunoaste aspecte legate de intocmirea unui proces verbal in urmatorul sens:
La data X soferul autocamionului de 6,5 To al societatii a fost oprit pentru control de catre ARR in urma caruia a fost intocmit Procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei prin care s-a constatat ca soferul nu avea cele 28 de diagrame pe care trebuia sa le prezinte ca dovada de justificare a respectarii timpului de conducere si a perioadei de odihna.
Cf. OG 37 / 2007 se sanctioneaza unitatea sau coordonatorul de transport.
As dori sa stiu soferul ce calitate are in procesul verbal deoarece lui nu i-a fost data posibilitatea de a face obiectiuni fiind trecut la rubrica de Obiectiuni ca nu a fost de fata reprezentantul legal care putea formula obiectiuni
Eu pun aceasta intrebare deoarece soferul a avut la el o adresa din partea societatii scrisa la calculator si nu formular tip in care se preciza ca a desfasurat o alta activitate decat conducerea autocamionului nestiind ca exista un formular tip ce trebuia completat iar aceasta adresa nu apare trecuta in procesul verbal de control si nici soferul nu a putut face obiectiuni deoarece nu i s-a permis.
Cel mai recent răspuns: adin67 , utilizator 17:07, 11 Noiembrie 2010
Soferul poate avea si calitatea de martor la intocmirea procesului verbal in lipsa unui act care sa dovedeasca ca este reprezentant legal al societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea de contestatie a pv trebuie timbrata? Andrei T Andrei T cererea de contestare a PV adesata instantei judecatoresti trebuie timbrata? precizez ca am primit amenda de la ARR si vreau sa o contest in instanta. Va ... (vezi toată discuția)
Amenda isctr, plangere contraventionala ContSters128789 ContSters128789 Noul organism de adunat bani la buget -din amenzi, desigur, doar nu pe crestere economica- si-a intrat puternic in treaba, cu amenzi, devastatoare pentru ... (vezi toată discuția)
Amenda i.s.c.t.r. simonik2011 simonik2011 Buna ziua, un sofer angajat la firma fratelui meu aducea o remorca de la Bacau (nu transporta nimic in ea), a fost amendat de I.S.C.T.R. pentru ca efectua ... (vezi toată discuția)