Noul organism de adunat bani la buget -din amenzi, desigur, doar nu pe crestere economica- si-a intrat puternic in treaba, cu amenzi, devastatoare pentru firme. In urma cu doua zile, am fost oprit in trafic, si controlat de catre ei. Conduceam un autovehicul marfa cu masa totala de 6 tone. Dupa verificare amanuntita, au cerut si diagramele tahograf pe ultimele 28 zile. Am prezentat toate diagramele din ianuarie pana la data curenta, doar ca nu erau decat 5 bucati. Inspectorul mi-a cerut si celelalte...care, zic eu? Masina doar atat a circulat, lucru ce se poate constata pe diagrame, intrucat exista continuitate la kilometrajul notat pe diagrame (kilometraj plecare-kilometraj sosire).
I-am explicat, ca masina respectiva circula doar ocazional, ca este singura masina a firmei, si eu singurul conducator auto,atestat si aflat sub incidenta AETR. Toate acestea fiind foarte clare si declarate la ARR unde exista o evidenta a transportatorilor. Firma executa transport marfa, doar in interes propriu.
Degeba era foarte clar pe diagrame, ca nu exista intrerupere de kilometri, mi-a cerut si adeverinta tip, prin care sa se certifice ca intre ultima diagrama si cea desfasurata in cursul zilei respective, nu am mai sofat, sau am sofat un alt autovehicul cu masa mai mica de 3,5 tone.
Respectivul formular, am uitat sa-l iau la plecare. Dar, cum am spus mai sus, diagramele aveau continuitate in kilometraj, si intre ultimele doua, erau 12 zile pauza, si din kilometrajul inregistrat pe ele, reiese clar, ca autovehiculul nu a mai fost miscat.
Pe scurt, mi-au intocmit raportul de control in trafic, si m-au amendat cu 4000 lei, invocand art. 8, alin. 1, pct.31, din OG nr. 37/2007.
Intrebare: Ce-i de facut?
Va multumesc.