avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Investire cu formula executorie

Am o sentinta civila prin care instanta a acordat o suma de bani reclamantului drept despagubiri ptr. lipsa de folosinta. Am si decizia irev. prin care instanta de recurs a acordat si cheltuieli de judecata (instanta de fond a uitat sa se pronunte si pe cheltuieli).
Ce investesc cu formula executorie? Si sentinta ( la Judecatorie) si decizia(la Tribunal)?
Cel mai recent răspuns: stormlord , utilizator 10:14, 13 Noiembrie 2010
Din sentinta instantei de fond aveti de recuperat despagubirile pentru lipsa de folosinta- deci e necesara investirea.
Din decizia tribunalului aveti de recuperat cheltuielile de judecata din fond si probabil si din recurs, deci iar e necesara investirea.
Ok, deci fac doua cereri de investire, una la Judecatorie si cealalta la Tribunal.
Multumesc.
investiti doar decizia tribunalului cu formula executorie. nu puteti sa investiti si sentinta atata timp cat ea fost recurata.
Sentinta a fost modificata doar in parte, in sensul ca prin decizie au fost acordate si cheltuielile de judecata cerute la fond (plus cele din recurs). Suma reprezentand lipsa de folosinta a fost acordata doar prin sentinta. Decizia e doar pe cheltuieli.
Ti-ai dat singura raspunsul: se investesc ambele.
cererea se face la instanta de fond( in cazul tau, judecatoria)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investirea cu formula definitiva si executorie titi marina titi marina Va salut, cu stima. Am o sentinta de la judecatorie. Aceasta a fost recurata, Recursul a fost respis. Pentru a o investi cu formula definitiva si executorie, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata elisa47 elisa47 Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat in anul 2009.In prima faza procesuala in anul 2004 am ... (vezi toată discuția)
Recuperarea cheltuielilor de judecata prin investire cu formula executorie a hotararii judecatoresti kdoina2007 kdoina2007 Am terminat procesul de partaj. Am legalizat decizia Tribunalului si am introdus cerere de legalizare si investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)