sunt casatorita de 13 ani dar sunt despartita in fapt de 8 ani.
an 2009 am facut o firma pe numele meu un srl sunt unic asociat.
poate sotul meu sa ceara ceva din firma (sunt mai multe bunuri)
am martori ca el nu a ajutat cu nimic an firma nici nu stie ca o am
dar daca afla?
sunt in procedura de divort.
astazi am fost la avocat si mia spus ca poate sa ceara dar nu ma lamurit suficient ca ar putea sa si primeasca.alta problema este asa :am o fetita facuta cu viitorulsot deci nu cu care sunt casatorita legal.cand am nascut la tata am scris numele sotului legal si acum ma ameninta ca ma da in judecata ca i-am folosit numele.ce poate sa faca?exista asa ceva?poate sa ceara bani ptr asta?
Copilul nascut in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei., deci si daca vroia si daca nu vroia sotul dvs., copilul prin efectul legii beneficiaza de prezumtia de paternitate.
Ce poate insa sotul dvs.sa faca este sa promoveze o actiune in tagaduirea paternitatii, actiune pe care o puteti promova de altfel si dvs., pentru ca banuiesc ca doriti, ca minorului rezultat din relatia dvs. cu viitorul sot sa -i fie stabilita filiatia fata de acesta si sa poarte numele sau.
Dupa admiterea actiunii de tagaduire paternitate, minorului i se va elibera un certificat de nastere in care va figura -fara tata .
Dupa acest moment, tatal biologic al minorului il poate recunoaste printr-o declaratie data la serviciul de stare civila ,fie prin declaratie notariala.
Mai exista varianta stabilirii paternitatii pe cale judecatoreasca.
Daca doriti ca minorul sa poarte si numele de familie al tatalui biologic, atunci este necesara promovarea unei actiuni pe rolul instantei- de incuviintare purtare nume.
am o fetita facuta cu viitorulsot deci nu cu care sunt casatorita legal.cand am nascut la tata am scris numele sotului legal si acum ma ameninta ca ma da in judecata ca i-am folosit numele.ce poate sa faca?exista asa ceva?poate sa ceara bani ptr asta?
nu va poate da in judecata pe dvs ca i-ati folosit numele fara drept, ci va actiona in judecata pt tagada de paternitate, ca el sa nu mai fie tatal copilului dvs.
apoi, tatal biologic al copilului il va putea recunoaste