O societate din Polonia imi presteaza niste servicii( sablare si vopsire poduri) in Romania, emit facturi societatii din Romania fara TVA.
Intrebare: Trebuie ca societatea din Romania sa se inscrie in registrul Operatorilor Intracomunitari si sa depuna si declaratia 390?
Multumesc
Sunt obligate sa se inscrie in Registrul Operatorilor Intracomunitari toate persoanele impozabile sau persoanele juridice neimpozabile care efectueaza operatiuni intracomunitare, atat achizitii cat si livrari de bunuri sau servicii catre/din alte state UE, respectiv:
- Livrari intracomunitare de bunuri scutite de TVA;
- Livrari intracomunitare ulterioare in cadrul unei operatiuni triunghiulare, efectuate in statul membru de sosire a bunurilor si care au codul T in Romania;
- Achizitii intracomunitare de bunuri taxabile care au locul in Romania;
- Achizitii intracomunitare de servicii intracomunitare (efectuate in beneficiul unor persoane impozabile sau persoane juridice neimpozabile dar inregistrate in scop de TVA de catre persoane impozabile din alt stat membru UE;
- Prestari de servicii intracomunitare (efectuate de persoane impozabile catre persoane impozabile din alt stat membru UE).
Sub incidenta inregistrarii in Registrul Operatorilor Intracomunitari intra toate societatile care desfasoara operatiuni comerciale in interiorul spatiului UE, chiar daca acestea sunt inregistrate deja in scopuri de TVA.
daca 390 trebuie sigur , atunci si inregistrarea in roi vine de la sine, pt ca , altfel, codul meu fiscal nu este valid pt firma din afara care mi-a facturat.