avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lista actionari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lista actionari

Am o intrebare

Cat de confidentiala este lista de actionari (inclusiv procente) a unei companii private cu capital strain, care are activitate in Romania?

Mersi.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 15:05, 15 Februarie 2008
Fata de cine? Intreb pentru ca actionarii pot consulta oricand registrul actionarilor. Tertii pot solicita informatii de la registrul comertului sau de la societate. Ce anume urmaresti?
Corect, scuze.

Confidentiala fata de terti. Alte personae inafara de actionari si angajatii firmei.

Mersi
Simpla calitate de a fi actionar nu poate fi o informatie confidentiala. De altfel, ea se poate afla si de la registrul comertului iar simplul fapt ca sunt multi actionari care formeaza o lista nu face nicio diferenta in privinta regimului juridic. Poti considera informatii confidentiale datele de identificare ale actionarilor, dupa cum si RC nu mai da acum decat numele si data nasterii.
multumesc andreea pentru raspuns si promptitudine.
asa e

numai ca daca se solicita copii certificate obtii toate datele de identificare

la unele oficii in tara, spre surprinderea mea, se dau copii certificate si de pe actele de identitate

Alte discuții în legătură

Lista actionarilor fany62 fany62 Sunt actionar la un SA si am cerut de la administratie Structura Actionariatului (doream lista cu actionari ) si am primit o copie dupa \"Structura sintetica a ... (vezi toată discuția)
Confidentialitate mony mony Stie cineva f.concret care sunt informatiile pe care o societate comerciala cu capital privat poate refuza sa le dezvalui atunci cand sunt solicitate de catre ... (vezi toată discuția)
Obtinere copie act constitutiv de la onrc - tert fata de contract, legalitate ContSters22096 ContSters22096 in ce conditii poate un tert sa obtina copii ale actului constitutiv al unei SC de la Registrul Comertului? (vezi toată discuția)