avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LOC DE MUNCA pareri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LOC DE MUNCA pareri

Art.65 C.M.
ADNOTARI
3. Noţiunea de loc de muncă, avută în vedere de art. 65 alin. (1), include postul ocupat de salariat şi locul muncii. Postul concretizează în organigrama angajatorului necesarul de personal pentru o anumită funcţie sau meserie. Locul muncii se referă la sucursala, compartimenul, departamentul etc., în care îşi desfăşoară activitatea salariatul.
4. Concedierea trebuie să-l privească pe salariatul care ocupă locul de muncă desfiinţat. Soluţia instituită de art. 65 din Codul muncii diferă astfel de soluţia conţinută de Codul muncii anterior. Prin urmare, nu este posibilă selectarea salariaţilor încadraţi în posturi similare, în vederea concedierii celui cu o pregătire profesională mai slabă, ceea ce reprezintă o soluţie nepotrivită pentru poziţia angajatorului în cadrul raporturilor juridice de muncă specifice economiei de piaţă
5. Concedierea în baza art. 65 din Codul muncii presupune desfiinţarea locului de muncă al salariatului concediat, iar nu desfiinţarea altor posturi similare, întrucât legea nu prevede posibilitatea angajatorului de a selecţiona personalul pentru posturile păstrate.


In compartimentul contabilitate lucreaza 4 persoane pe functii diferite(sef birou, economist, contabil, casier) Intrebarea este daca poti concedia in baza art. 65C.M. doar 1 persoana din compartimentul respectiv(desfiintezi doar economist)?
Cel mai recent răspuns: bartac , utilizator 19:04, 10 Noiembrie 2010
1.cine face aceste adnotari? 2.
te poti lua dupa ele?
3.le poti folosi in instanta(cum)?
Se pot folosi in instanta .... adnotarile sunt facute de speciliastii din domeniul respectiv sau preluate din practica judiciara.
IN CONCLUZIE: In compartimentul contabilitate lucreaza 4 persoane pe functii diferite(sef birou, economist, contabil, casier) Intrebarea este daca poti concedia in baza art. 65C.M. doar 1 persoana din compartimentul respectiv(desfiintezi doar economist)?
ESTE LEGAL SAU NU?
Da, se poate desfiinta un post din cele patru mentionate mai sus ... angajtorul este cel care decide ce post desfiinteaza.
art.65 (2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă

in adnotarea nr. 3 spune ca ''loc de munca = post + compartiment"

Alte discuții în legătură

Concediere individuala mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as dori sa aflu daca la o reducere de personal prin concediere individuala, din statul de functii se reduc si posturile vacante? (vezi toată discuția)
Desfiintare locului de munca Q&A Q&A Este legala incetarea CIM determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat pe motive de reorganizare a activitatii (art 65 din codul muncii) ... (vezi toată discuția)
Cum dau un salariat afara?? OANA GORAN OANA GORAN am un salariat agent de vanzari......care nu pre face treaba si oricum vreau sa desfiintez postul......adica dupa ce-l dau afara nu voi mai angaja min 12 luni ... (vezi toată discuția)