avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exceptia nulitatii recursului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exceptia nulitatii recursului

am avut un proces la judecatorie pentru niste penalitati neplatite la asociatie, obligatie in fapt prescrisa. Totusi instanta mi-a respins cererea reconventionala si in mod ciudat, instanta a dat cistig de cauza asociatiei, care fara a notifica sau soma , neexistind nici o dovada a intreruperii prescriptiei la dosar, a avut cistig de cauza.
Am depus recursul declarativ in termen, insa motivarea recursului am prezentat-o in ziua recursului. Nu am stiut ca trebuie sa fi trimis motivarea mai inainte, iar instanta mi-a dat un termen, spunindu0mi sa pregatesc apararea privind exceptia de nulitate a recursului pentru nemotivare. Totodata, in citatia trimisa , s-a cerut si dovada achitarii taxei de timbru , care nu fusese fixata inca.
Intrebarea e, daca ma poate ajuta cineva cu un sfat cu privire la acest aspect si daca nu mai am nici o sansa, cred ca achitarea taxei de timbru e inutila. Va rog sa ma ajutati. Va multumesc din suflet!!!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 10:31, 14 Noiembrie 2010
din nefericire recursul este foarte restrictiv.Daca nu este motivat in termen(15 zile de la comunicare sentintei), va fi anulat.Eu va sfatuiesc sa nu timbrati pt ca veti pierde si banii si....recursul.
multumesc! e totusi ciudat sa nu am nici o cale extraordinara de atac... nu putem fi toti juristi...nu ar fi trbuit ca odata cu aceasta comunicare a sentintei sa se puna in vedere si faptul ca in caz de recurare trebuie sa fie si motivata si care este termenul?
Recursul trebuia motivat prin cererea de recurs sau in termenul de 15 zile. Daca nu, este nul. Nu mai aveti ce sa faceti, cu parere de rau, de asta sunt avocati pe lumea asta...
incercati totusi sa motivati exceptiei nulitatii recursului motivand ca nu aveti pregatire juridica si nu ati avut posibilitati materiale pt a fi reprezentat juridic.poate instanta va fi ingaduitoare.
Daca dvs chiar credeti ca sunt prescrise pretentiile asociatiei si ca mai ales aveti temeiuri legale, atunci timbrati recursul si invocati la termen exceptia de ordine publica a prescriptiei dreptului la actiune privind plata penalitatilor.
despre ce e vorba, in concret, cand sustineti ca sunt prescrise penalitatile?

Alte discuții în legătură

Se prescrie o datorie dupa 3 ani ? cameliaf cameliaf IN februarie 2005, mai multor locatari ni s-au anulat niste penalizari la intretinere. Care este baza legala pe care sa o invoc, acum ( oct 2008 ), cand mi se ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru Statescu Statescu Buna ziua! O sentinta civila anuleaza \\"ca netimbrata actiunea. Cu drept de recurs, in termen de 15 zile de la comunicare\\". Legea spune ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Recurs respingere contestatie pv rovinieta - instanta nu a tinut cont de motivare! ionpopescu2007 ionpopescu2007 Buna seara, am neglijat plata taxei de drum si am circulat fara rovinieta pana cand am primit prima amenda, abia in acea zi mi-am amintit ca nu am rovinieta ... (vezi toată discuția)