avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... competenta teritoriala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

competenta teritoriala

In materie de asigurare, cererea privitoare la despagubiri se va putea face si la instanta in circumscriptia careia se afla:
1. domiciliul asiguratului;
2. bunurile asigurate;
3. locul unde s-a produs acc
Intrebarea este pot alege locul unde s-a produs accidentul, desi cunosc domiciliul sau locul unde sunt bunurile?

.
Cel mai recent răspuns: stormlord , utilizator 10:10, 13 Noiembrie 2010
are prioritate in stabilirea competentei instanta unde isi are domiciliul asiguratul.
Cu siguranta. Competenta alternativa nu se refera la cunoasterea sau nu a unei instante dintre cele care pot judeca. Este alegerea reclamantului.
deci, daca am ales instanta in circumscriptia unde s-a produs accidentul, instanta nu isi va declina competenta in favoarea altei instante, sau nu imi va respinge actiunea?
va fi nevoita sa judece cauza pe fondul ei.
Problema respingerii actiunii este una de fond, asta nu se poate stii dinainte. In mod sigur insa nu isi va declina competenta, pentru ca aveti dreptul de alegere

Alte discuții în legătură

Proces verbal contraventie contestat barbu.laura10 barbu.laura10 In 2015 am avut un accident cu masina.Persoana vinovata a contestat procesul verbal de contraventie intocmit de politisti la fata locului.Desi a recunoscut ca ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala ContSters82010 ContSters82010 Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. In cazul efectuarii, din eroare, a unei plati nedatorate in contul unei societati din cluj, cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Referitor la intrebarea unde pot sa depun plangere pentru daune morale impotriva vinovatului de accident rutier gelec gelec Specific ca la intrebarea pusa de mine,nu este vorba de plangere penala ci de o actiune de pretentii conform art. 998-1000 cod civil impotriva vinovatului.In ... (vezi toată discuția)