avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal contraventie contestat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal contraventie contestat

In 2015 am avut un accident cu masina.Persoana vinovata a contestat procesul verbal de contraventie intocmit de politisti la fata locului.Desi a recunoscut ca este vinovata si a semnat.Dupa atata timp am castigat procesul si ea a iesit vinovata.Dupa termene si termene .A devenit si irevocabila semtinta.Acum as vrea sa o dau in judecata pt a recupera dauna.Firma de asigurari a ei este carpatica care este in faliment de atunci.Ea este din Slatina.Noi din Pitesti.Accidentul a avut loc in Craiova si acolo sa si judecat.Acum va intreb unde sa o dau in judecata sa ii cer diferite lucruri?In ce localitate?.Sincer se poate in Pitesti?
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 09:34, 5 Ianuarie 2018
Dvs il chemati in judecata pe celalat sofer, societatea de asigurari/fondul de garantare a asiguratilor este chemat in garantie. Instanta competenta este cea de la domiciliul celuilalt sofer.
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
AvTudor_com, utilizator
De ce tocmai la domiciuliul lui?Caci accidentul sa judecat in Craiova.De ce nu in Pitesti?Ca doar eu incep procesul?
Cererile în materie de asigurări
(1) În materie de asigurare, cererea privitoare la despăgubiri se va putea face şi la instanţa în circumscripţia căreia se află:
1. domiciliul sau sediul asiguratului;
2. bunurile asigurate;
3. locul unde s-a produs riscul asigurat.
(2) Alegerea competenţei prin convenţie este considerată ca nescrisă dacă a fost făcută înainte de naşterea dreptului la despăgubire.
(3) În materia asigurării obligatorii de răspundere civilă, terţul prejudiciat poate introduce acţiune directă şi la instanţa domiciliului sau, după caz, a sediului său.

Fiind vorba despre raspundere civila puteti introduce si la domiciuliu dvs. Nu am fost atent aseara la toate detaliile.
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
AvTudor_com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca o firma de service auto sa te actioneze in instanta deoarece nu si-a recuperat banii de la asigurator mdrlucian mdrlucian Prin 2008 masina proprietate personala,condusa de un alt sofer a fost lovita de o alta masina.Vinovat de producerea accidentului a fost soferul celeilalte ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii impotriva companiei de asigurari si persoanei fizice in acelasi timp? Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Masina mea a fost lovita de o alta masina care nu mi-a acordat prioritate.S-a facut constatarea amiabila si la Carpatica nu s-au facut pozele decat dupa 3 ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva unei societati de asigurari. allyynnutza allyynnutza Acum 2 zile am avut un accident, cineva a intrat cu masina sa in mod intentionat in masina mea, in trafic. Am mers la politie, s-a facut pana la urma ... (vezi toată discuția)