avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare cazier judiciar

Buna ziua, am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Am o condamnare de 1 an inchisoare cu suspendare din 2005 pentru furt calificat. Anul trecut am solicitat eliberarea unui certificat de cazier judiciar si mi-a iesit curat, insa anul acesta in octombrie, am cerut din nou eliberarea unui astfel de certificat si a iesit "patat" cu acea condamnare. Am intrebat la Politie si mi s-a raspuns scurt ca "nu-i nici o greseala"fara sa ma lamureasca insa de ce anul trecut a iesit curat si acum nu. Din cate am citit pe forum, reabilitarea de drept la pedepsele de maxim 1 an inchisoare se face la 3 ani de la incheierea pedepsei( in 2006 in cazul meu),conform art 134 cp,deci teoretic in 2009 ar fi trebuit sa fiu reabilitat (dupa cum a reiesit si din cazierul eliberat anul trecut).
Mentionez ca anul acesta, in februarie am mai fost cercetat pentru o infractiune la Legea CEC-ului, insa sa dispus neinceperea urmariri penale. Ma puteti lamuri ce trebuie sa fac ca sa obtin aceasta reabilitare, daca nu pot avea reabilitarea de drept (poate art 134 nu mai este valabil, nu stiu), cum se obtine o reabilitare judecatoreasca si cam cat timp ar putea sa dureze? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:09, 11 Noiembrie 2010
Formulati cerere de constatare a reabilitarii, prin care solicitati
sa se constate ca pedeapsa a fost reabilitata de drept.
Este necesar sa formulati o actiune pe rolul instantei avand ca obiect "constatarea intervenirii reabilitarii de drept".
Angajati avocat.
Si eu zic ca ar trebui sa platiti un avocat.
Datorita faptei cu CEC-ul exista ceva probleme.
Se poate rezolva insa in instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc pentru raspunsuri, sa inteleg ca reabilitarea de drept nu este tocmai "de drept" din moment ce trebuie sa ma adresez din nou instantei, sa platesc avocat, etc...???
Ba da este una de drept dar care n-a fost operata in cazierul dvs.
De aceea trebuie sa solicitati sa se constate ca intervenit reabilitarea de drept pentru pedeapsa aplicata.

Alte discuții în legătură

Proces reabilitare la recidivisti trazvan trazvan Buna ziua.Am ispasit 2 pedepse cu inhisoarea-abuz de incredere si inselaciune.M-am eliberat in anul 2003 decembrie.Am dreptul sa deschid proces de reabilitate ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar valentinanghel2005 valentinanghel2005 In data de 23.06.2005 am fost condamnat 1 an si 2 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf. art. 81,82 CP prt. art. 78/1 OUG 195/2002 def. prin neapelare. ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca / de drept DIANNE33 DIANNE33 Va rog sa imi oferiti un raspuns competent in problema \"reabilitarii judecatoresti sau de drept\" in speta dupa cum urmeaza: - o persoana a fost condamnata ... (vezi toată discuția)