Buna ziua.Am ispasit 2 pedepse cu inhisoarea-abuz de incredere si inselaciune.M-am eliberat in anul 2003 decembrie.Am dreptul sa deschid proces de reabilitate pentru cazier judiciar?Se poate da la scoala de soferi cu condamnarile mele?Multzumesc anticipat!
Reabilitarea de drept intervine in cazul condamnarii la amenda sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste 1 an, daca in decurs de 3 ani de la executarea pedepsei condamnatul nu a savarsit o alta infractiune.
Reabilitarea judecatoreasca se acorda la cererea fostului condamnat, de catre instanta de judecata, in urma verificarii indeplinirii conditiilor prevazute de lege.
Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţa judecătorească:
a) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de un an până la 5 ani, după trecerea unui termen de 4 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
b) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani până la 10 ani, după trecerea unui termen de 5 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
c) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, după trecerea unui termen de 7 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
d) în cazul pedepsei detenţiunii pe viaţă comutate sau înlocuite cu pedeapsa închisorii, după trecerea unui termen de 7 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei cu închisoare.
Mai multe date: ce pedeapsa a pronuntat instanta(in ani) ? data la care a luat sfarsit executarea pedepsei ....cat ai executat din pedeapsa? daca ei fost liberat conditionat, data...etc.
Intrebarile sunt valabile pentru ambele pedepse.
Nu are nicio treaba cu scoala de soferi!
Multzumesc de ajutor in primul rind! Instantza m-a condamnat la 1 an de inchisoare pentru abuz de incredere-periaoada martie 2003 si eliberat conditzionat decembrie 2003.....am fost eliberat conditzionat. Cealalta pedeapsa am executat-o inainte de asta si m-am liberat in 1998....Deci sa intzeleg ca la scoala de soferi chiar daca mi-au cerut cazier judiciar nu are nici o legatura?
Va multzumesc din suflet pentru ajutorul acordat!