pe17 noiembrie am primul termen la divort,sotia mea are un certificat medico-legal si spune ca eu nu o sa-mi vad copilul numai in prezenta ei sau a autoritatii tutelare! a adus foarte multe motive (minciuni) pentru divort dar nu poate le dovedi,eu am jurnalul ei din care reiese adevarul! daca ma duc la primul termen fara avocat,fara sa depun intampinare,cerere reconventionala si cer amanare pt angajare avocat se poate?si abia la al doilea termen sa depun intampinarea sicererea reconventionala!
La primul termen de judecata va puteti prezenta si solicita acordarea unui nou termen in vederea angajarii unui aparator, la termenul ce vi se va acorda urmand a va face toate apararile de care intelegeti sa dispuneti- intampinare-cerere reconventionala, precum si solicita incuviintarea de probe.
Exista insa posibilitatea, ca instanta vazand ca intre data la care ati primit citatia si primul termen de judecata al dosarului s-a scurs o perioada suficienta in care puteati sa va angajati un aparator, sa nu va mai incuviinteze cererea de lipsa aparare si sa nu va permita sa depuneti intampinare si cerere reconventionala, putand depune doar note de sedinta prin care sa va exprimati pozitia procesuala, va a mai putea emite pretentii(care se puteau formula pe cale de reconventionala numai pana la primul termen de judecata).