avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept vizita

pe17 noiembrie am primul termen la divort,sotia mea are un certificat medico-legal si spune ca eu nu o sa-mi vad copilul numai in prezenta ei sau a autoritatii tutelare! a adus foarte multe motive (minciuni) pentru divort dar nu poate le dovedi,eu am jurnalul ei din care reiese adevarul! daca ma duc la primul termen fara avocat,fara sa depun intampinare,cerere reconventionala si cer amanare pt angajare avocat se poate?si abia la al doilea termen sa depun intampinarea sicererea reconventionala!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:19, 11 Noiembrie 2010
La primul termen de judecata va puteti prezenta si solicita acordarea unui nou termen in vederea angajarii unui aparator, la termenul ce vi se va acorda urmand a va face toate apararile de care intelegeti sa dispuneti- intampinare-cerere reconventionala, precum si solicita incuviintarea de probe.
Exista insa posibilitatea, ca instanta vazand ca intre data la care ati primit citatia si primul termen de judecata al dosarului s-a scurs o perioada suficienta in care puteati sa va angajati un aparator, sa nu va mai incuviinteze cererea de lipsa aparare si sa nu va permita sa depuneti intampinare si cerere reconventionala, putand depune doar note de sedinta prin care sa va exprimati pozitia procesuala, va a mai putea emite pretentii(care se puteau formula pe cale de reconventionala numai pana la primul termen de judecata).
Acum vad ca va aflati la primul termen.
Puteti depune si oedonanta ca va duceti in 2011...cu procesul...nu se termina...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive mincinoase la divort varga27 varga27 sotia adepus cerere de divort enumerind multe motive care nu sunt adevarate si anume:-eram violent verbal si fizic atat cu ea cat si cu parintii mei din primul ... (vezi toată discuția)
Depunere intampinare summergiulia summergiulia am fost citata ca parata in procesul de divort.Pe citatie scrie ca am obligatia de a depune intampinare,cu 5 zile inainte de termnul syabilit.Prinsa cu ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna reconventionala Cami65 Cami65 Buna ziua. Am introdus cerere de divort iar viitorul meu fost soț ma tot amenință, pt că, nu e de acord cu ce am scris in acțiune, că va face ... (vezi toată discuția)