avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pronuntare pe exceptie-recurs - rejudecare pe fond
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pronuntare pe exceptie-recurs - rejudecare pe fond

Buna, pentru toata lumea!
Daca pe fond a fost data pronuntarea pe exceptie - lipsa obiectului, s-a mers in recurs si instanta trimite dosarul pentru rejudecare pentru judecarea fondului la prima instanta, ce trebuie sa fac pentru ca sa ma folosesc de prima hotarare si sa folosesc in continuare exceptia? Sau sa aduc argumente pentru judecarea fondului si sa nu mai tin seama de exceptie?
Cum este mai bine>>>>
Cel mai recent răspuns: balantajust , utilizator 21:49, 4 Aprilie 2009
Buna Antonela,

Inteleg ca in prima instanta, judecandu-se cauza a fost respinsa cererea bazandu-se judecatorul pe exceptie. Fiind atacata hatararea primei instante in recurs, instanta "ad quem" a rezolvat casand hotararea instantei "a quo", pronuntandu-se in ce fel in legatura cu exceptia?
Cred c-a inteles tot. :)

Pentru ce motiv a trimis instanta pentru rejudecare?
antonela a scris:

s-a mers in recurs si instanta trimite dosarul pentru rejudecare pentru judecarea fondului la prima instanta...

Instanta de recurs a respins exceptia. Acum instnta de fond va trebui sa judece fondul fara a mai putea sa se pronunte din nou pe acea exceptie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2008
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Ai dreptate, am citit din 2 in 2.
In recurs instanta a casat hot. primei instante pe motiv ca s-a pronuntat pe exceptie si nu pe fond, prima instanta a respins actiunea ca fiind fara obiect, Tribunalul caseaza hot. primei instante si trimite spre rejudecare aceleiasi instante.
Intrebare: trebuie sa ma judec ca si cum "obiectul cauzei exista" si urmeaza sa se constate ceea ce s-a cerut in prima instanta?
Este obligatorie depunerea intampinarii cu 5 zile inainte? sau pot sa o depun in fata instantei?

Alte discuții în legătură

Recurs- casare sentinta civ- rejudecare fond antonela antonela In instanta de fond se respinge cererea reclamantului - actiune in constatare pe motiv ca a ramas cauza fara obiect, la Tribunal se admite recursul , se ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare - recurs antonela antonela Cererea pe fond a fost respinsa deoarece cauza a ramas fara obiect. Obiectul actiunii era prohibit prin mentiuni incluse in contract, si reclamantul a ignorat ... (vezi toată discuția)
Cale de atac in contencios administrativ actoru_vlad actoru_vlad am avut o cerere la Curtea de Apel - sectia contencios. Obiectul era refuz solutionare cerere. (Institutia x a refuzat nejustificat sa imi solutioneze o ... (vezi toată discuția)