Buna ziua,
doresc sa fiu indrumat legat de procedurile de depunere a unei plangere penale impotriva administratorului unei firme care a emis cecuri si bilete la ordin fara acoperire in perioada dec2008-ian2009.
Pot fi mentionate mai multe persoane impotriva carora se face plangerea, ma refer la administratorul de la acea data si la cel care a semnat cecurile si biletele la ordin?
Mentionez ca firma mea a deschis procedura de insolventa impotriva firmei care a emis cecurile si biletele la ordin.
Este tardiva plangerea, avand in vedere data emiterii? Daca este prea tarziu, ce variante am impotriva celor care au emis.
Unde se depune plangerea?
Persoanele care au semnat cecurile si biletele la ordin sunt cetateni straini (italieni si turci), influenteaza in vreun fel?
Exista vreun format standard al plangerii?
Va multumesc anticipat, Cristian
Vedeti dispozitiile art. 221 si 222 din C.p.p. Acolo se arata elementele pe care trebuie sa le contina o plangere penala. In principiu aratati faptuitorii, fapta, pprejudiciul si mijloacele de proba. De restul se ocupa organele judiciare. Plangerea o depuneti la politie sau la parchet.
Ce pot sa va spun este ca modul cum faceti plangerea este mai putin important, organele judiciare avand obligatia sa cerceteze cauza din oficiu. Important este sa va preocupati de cauza ca sa nu se tergiverseze prea mult!
Nu are relevanta faptul ca faptuitorii sunt straini.
Bo refuzate
marinelapolescu
Buna seara,
Am probleme cu o firma. Mi-a emis vreo 12 BO-uri care mi-au fost toate refuzate de banca, pentru lipsa de disponibil. Administratorul respectiv ... (vezi toată discuția)