avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare gresita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare gresita

Partea vatamata in timpul cercetarii penale a inaintat la instanta o plangere impotriva parchetului in temeiul art.13 al CEDO, pt.incalcarea dreptului conferit de art.6 al CEDO. S-a cerut constatarea incalcarii dreptului conf. de art.6 par.1 al CEDO si existenta unei vatamari din partea parchetului, mentionandu-se ca valoarea totala a prejudiciului poate fii stabilita in functie de implinirea sau nu a termenelor de prescriptie. Curios, pe site-ul instantei, apare incadrat la plangere in temeiul art.278 ind.1 C.p.p. De ce? Este bine indreptata plangerea numai impotriva parchetului , sau trebuie trecut statul roman, ministerul finantelor etc.? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexandra.a1404 , utilizator 18:32, 4 Decembrie 2010
Unde ati depus plangerea? La parchet, judecatorie, tribunal?
Ce temei de drept din dreptul romanesc ati invocat in cerere? Ce anume urmariti prin aceasta plangere?Despagubiri pentru erori judiciare sau altceva?
V-a incadrat asa deoarece temeiul de drept acela este.
Dar nu conteaza.Va puteti judeca cum doriti.Puteti invoca si CEDO, ETC.
Plangerea formulata de dvs si inaintat parchetului este promovata ca urmare a nerespectarii unor drepturi,in urma emiterii unei ordonante semnate de un procuror din cadrul acelui parchet ?
Am depus plangerea la judecatorie. Nu s-a specificat temei de drept din legislatia romaneasca. In timpul cercetarii penale, in insasi infaptuirea actului de justitie a avut loc o continua incalcare a dreptului la un proces echitabil. In primul rand, procurorul si politia de sector nu a intervenit la infractiunea flagranta de furt, ba dimpotriva se afla la locul faptei in momentul in care se producea infractiunea, desi faptuitorii se aflau sub urmarire penala in urma primei plangeri (in urma cu aproape 9 ani).Disparitia de probe , inlocuiri de probe, diferite modalitati de tergiversare a cercetarii penale, etc. Se doreste constatarea incalcarii acestui drept, de stopare a vatamarii prin neexistenta unui proces echitabil , iar in eventualitatea atingerii termenelor de prescriptie , posibilitatea indreptarii in latura civila impotriva statului. In baza art.278 C.p.p., nu cred ca este posibil, eventual in baza art.21 din Constitutia Romaniei. Poate fii o actiune in constatare? Multumesc.
Revin...am gasit ca judecat.sect.2 Buc. (sent.pen.nr.207 din 24.03.2008) care apoi a fost sustinuta si de tribunalul Buc. a solutionat o plangere de tergiversare in baza art.13 din Conventie, in lipsa unei proceduri reglementata de legea romana. Este clar ca este inadmisibila plangerea pe art 278 C.p.p., pe care ei mi-au facut incadrarea.

Alte discuții în legătură

Nup magistrat marianaragalie marianaragalie Dupa un an ,intr-un dosar penal,mi-a venit raspunsul Parchetului de langa Curtea de apel de NUP impotriva unui magistrat( justificat derizoriu ,spui una ,ti se ... (vezi toată discuția)
Un sup la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei romane ? dilema dilema Buna ziua, Doresc sa adresez urmatoarea intrebarea domnilor si doamnelor avocat de aici : Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei ... (vezi toată discuția)
Ce cale să aleg: plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată sau urgentarea soluționării plângerii? Annddrei Annddrei Am făcut plângere în calitate de persoană vătămată împotriva măsurilor și actelor de neurmărire penală ( art. 336 și urmarea C.p.p. ) ale ... (vezi toată discuția)