avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare gresita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare gresita

Partea vatamata in timpul cercetarii penale a inaintat la instanta o plangere impotriva parchetului in temeiul art.13 al CEDO, pt.incalcarea dreptului conferit de art.6 al CEDO. S-a cerut constatarea incalcarii dreptului conf. de art.6 par.1 al CEDO si existenta unei vatamari din partea parchetului, mentionandu-se ca valoarea totala a prejudiciului poate fii stabilita in functie de implinirea sau nu a termenelor de prescriptie. Curios, pe site-ul instantei, apare incadrat la plangere in temeiul art.278 ind.1 C.p.p. De ce? Este bine indreptata plangerea numai impotriva parchetului , sau trebuie trecut statul roman, ministerul finantelor etc.? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexandra.a1404 , utilizator 18:32, 4 Decembrie 2010
in Abramiuc c. Romaniei e vorba de amanarea de 6 ani a executarii unei hotarari definitive si irevocabile, cu totul altceva. Nu am auzit de vreo speta CEDO in privinta drepturilor partii vatamate la non-tergiversare (desi exista ceva sub art. 2 din Conventie - dreptul la viata). Dati-mi va rog detalii despre speta de la JS2/TB din 2008, aveti nr de dosar?
Imi cer scuze pt.intirziere.Nu am nr.de dosar.Sentinta nu este publicata. A fost mentinuta apoi prin Decizia Penala nr.790/R din 20.06.2008 a Tribunalului Buc. , Sectia a II-a penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nup magistrat marianaragalie marianaragalie Dupa un an ,intr-un dosar penal,mi-a venit raspunsul Parchetului de langa Curtea de apel de NUP impotriva unui magistrat( justificat derizoriu ,spui una ,ti se ... (vezi toată discuția)
Un sup la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei romane ? dilema dilema Buna ziua, Doresc sa adresez urmatoarea intrebarea domnilor si doamnelor avocat de aici : Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei ... (vezi toată discuția)
Ce cale să aleg: plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată sau urgentarea soluționării plângerii? Annddrei Annddrei Am făcut plângere în calitate de persoană vătămată împotriva măsurilor și actelor de neurmărire penală ( art. 336 și urmarea C.p.p. ) ale ... (vezi toată discuția)