avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... am terminat dreptul, ce profesie credeti ca ar fi mai ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

am terminat dreptul, ce profesie credeti ca ar fi mai rentabila / accesibila?

In legatura cu profesia pe care o poate urma un proaspat licentiat in Drept. Ce ar fi mai accesibil , mai ... rentabil... ? Imi plce mult avocatura dar stiu si ca e destul de greu. Care sunt pasii de urmat pentru a deveni avocat, consilier juridic, notar......?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 10 Martie 2008
Pentru a deveni avocat trebuie sa sustii si sa promovezi examenul de admitere in barou, dupa care sa iti gasesti un avocat la care sa faci stagiatura timp de doi ani apoi dai examenul de definitivat.
ca si consilier juridic.....te angajezi.......te inscrii in colegiu...........
depinde acum cat de mult iti place, ce urmaresti, cat de bine esti pregatit...etc...nu iti poate nimeni spune sa dai in barou ca poate o sa fii dezamagit la inceput, sau consilier unde te cam intreaba toti ce experienta ai. daca esti incepatori f. usor e sa lucrezi pe langa cineva, daca ai acumulat ceva experienta depinde doar de telul care il urmaresti :)
Ioan-Liviu L. a scris:
Imi plce mult avocatura dar stiu si ca e destul de greu.

Ce crezi ca e asa de greu? Daca iti place ceva, niciodata nu e greu. Gandeste-te ca asta vei face toata viata.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Cor - jurisconsult sau consilier juridic? Doresc sa va supun atentiei o “discutie” in legatura cu doua notiuni: aceea de “consilier juridic” si respectiv cea de “jurisconsult”. Scopul ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic indrumator Iulian81 Iulian81 Dupa ce intram in Colegiu de unde gasim consilier definitiv indrumator pentru cei care sunt stagiari? Ni se da de la Colegiu sau trebui sa gasim noi? Si ... (vezi toată discuția)