avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA NORMA DE VENIT,NEPLATITOR DE TVA,CE REGISTRE IMI ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA NORMA DE VENIT,NEPLATITOR DE TVA,CE REGISTRE IMI TREBUIE???

Mi-am facut un Pfa cod 9602,servicii de cosmetica,am optat pentru norma de venit,neplatitor de tva , ce registre trebuie sa completez?? Am luat si casa de marcat.
Cel mai recent răspuns: suciugeorgeta , utilizator 19:01, 11 Noiembrie 2010
Registru unic de control, note de intrare receptie, jurnal de cumparari, jurnal de vanzari, registru de obiecte de inventar
Conform Legii nr.571/2003 - Codul fiscal, art.49
Contribuabilii care desfăşoară activităţi pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit:
- nu au obligaţia să organizeze şi să conducă contabilitate în partidă simplă -conform OMFP 1040/2004 - pentru activitatea respectivă.

INSA:
- se vor completa obligatoriu jurnalul de vanzari si jurnalul de cumparari atat de platitorii de TVA cat si de catre neplatitorii de TVA .

REFERITOR LA REGISTRUL UNIC DE CONTROL:

Pentru PFA acesta este optional . A se vedea Legea 252/2003, Art.1:

(1)Contribuabilii, persoane juridice înregistrate la Oficiul National al Registrului Comertului, autorizate potrivit legii, au obligatia sa tina registrul unic de control.
(2)Celelalte categorii de contribuabili pot tine registrul unic de control, în functie de optiunea acestora.


NOTA:
PFA-ul nu este persoana juridica.
Spuneti-mi va rog,jurnalul de cumparari si cel de vanzari se cumpara de la orice librarie sau trebuie luate de la administratie?Si inca ceva: in jurnalul de cumparari trec tot ce cumpar pentru desfasurarea activitatii si in cel de vanzari trec valoarea bonurilor fiscale pe care le emit clientelor????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa ginamangra ginamangra PFA,cu norma de venit si neplatitor de TVA: ce registre contabile trebuie sa detina?Precizez ca desfasoara activitate de comert in piata ( legume-fructe)....Ca ... (vezi toată discuția)
Registre la pfa norma fixa sub_bass2002 sub_bass2002 Daca am un pfa cu norma fixa trebuie sa conduc registru incasari si plati, sau nu trebuie nimic daca impozitul este fix? (vezi toată discuția)
Sfat in legatura cu pfa sensoaltec sensoaltec buna, am un pfa deschis de aproape 2 luni. sunt neplatitor de tva si am inteles ca nu am nevoie de registru unic de control si de registru evidenta fiscala. ... (vezi toată discuția)