avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu maternitate, concediu crestere copil pana la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu maternitate, concediu crestere copil pana la 2 ani

Buna ziua, am rugmintea de a ma ajuta cu cateva informatii referitoare la urmatoarea situatie : in cazul in care o persoana se afla in concediu de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, ramane insarcinata cu al 2-lea copil, iar copilul se va naste la o luna dupa ce primul copil va implini 2 ani (deci mama nu va mai fi in CIC pt copilul 1 si va intra direct in condediu de maternitate pt copilul 2) care este baza de calcul si cum se vor determina indemnizatiile pentru concediul de maternitate respectiv pentru concediul de ingrijirea copilului pentru copilul al 2-lea? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carla Georgescu , utilizator 17:17, 11 Noiembrie 2010
1.Baza de calcul pentru determinarea mediei zilnice de CM o constituie veniturile realizate in ultimele 6 luni(din CIC)-pentru acest lucru persoana respectiva trebuie sa obtina o adeverinta de la agentia de prestatii sociale.
2. Veniturile supuse impozitarii inainte de nasterea primului copil (aprox 8 luni)+ veniturile obtinute inainte de nasterea celui de-al 2lea copil (4 luni)
Multumesc pentru raspuns.
As dori sa particularizez cazul, sa presupunem ca primul copil implineste 2 ani in 31 octombrie 2010 iar cel de-al doile copil se naste in 1 decembrie 2010.
Deci concediul de maternitate pentru copilul 2 are ca baza de calcul CIC pt lunile mai, iun, iul, aug, sept, oct 2010 care se imparte la 6 si se aplica cota de 85%.

Nu am inteles prea bine modul de calcul al CIC pt copilul 2, va rog daca puteti sa-mi confirmati sau sa specificati baza de calcul avand in vedere acest caz.
Baza de calcul ar fi veniturile supuse impozitarii obtinute in ultimele 11 luni inaintea nasterii primului copil (chiar daca aici ar intra o luna de CM aferenta primului copil?) + CM pentru luna noiembrie 2010 pentru al doilea copil?

Multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Carla Georgescu, utilizator
Scuze, am scris gresit mai sus cu 8 luni si 4 luni.
Concret: veti avea aceeasi baza de calcul ca si la prima nastere (cele 11 luni anterioare nasterii copilului )+ 1 luna (noiembrie 2010).
Vedeti care au fost veniturile nete (de pe prima adeverinta)+ care va fi netul pentru acea luna de concediu.
Multumesc mult de tot pentru informatii si la fel de mult pt promptitudinea acestora.
O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al 2-lea concediu de maternitate pufi22 pufi22 buna am si eu o intrebare legata de legislatia in vigoare cu privire la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului. concediul de maternitate este de 24 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 2 ani enikohorst enikohorst Buna ziua, As avea o intrebare destul de simpla: momentan sunt in concediu de crestere a primului meu copil pana in aprilie 2009. In luna martie 2009 insa ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de maternitate Dan Ioana Dan Ioana Buna ziua! Ma numesc Ioana si as dori sa stiu daca in cazul meu voi primi sau nu indemnizatia de maternitate. Eu am contract de munca din data de 1 feb 2009 ... (vezi toată discuția)