avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despãgubire în caz de accident în cazul în care nu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despãgubire în caz de accident în cazul în care nu eºti. proprietarul maºinii

Am fost acrosat de o masina iar în urmă coliziuni şi a tragerii volanului în dreapta,am fost proiectat în stâlp. Mentionez ca la dată producerii acc. era gheaţă. Masina ce eu am condus.o urmă să merg cu ea la datăR.A.R în acea zi pt a trece.o pe maicamea. În faza în care sunt cu procesul, m.i se spune ca nu am calitate procesuala şi ca nu eu trebuia să cer în judecată firma de asigurări ci persoană care era trecuta în talon. Păi,actul de vânzare-cumpărare nu e valabil? Mai Mult,eu am fost la volan şi eu am plătit paguba! Nu eu trebuie să.mi recuperez paguba şi nu sunt eu pagubitul? Dacă cineva îţi încredintează un bun şi din diferite motive nu.l mai aduci întreg,nu tu trebuie să.l Repari? Vă rog să mă ajutati căci sunt disperat. ªi mă.m şi împrumutat de bani pt reparaţie. Multumesc şi scuze pt greşeli ort.
Cel mai recent răspuns: ovidiu_caius , utilizator 08:12, 15 Noiembrie 2010
In momentul accidentului cine era de drept proprietarul masinii si dvs.cu cine va judecati si pt.ce?Ca eu nu am inteles.
calitate procesuala are persoana care este trecuta in talonul si in cartea de identitate a masinii. :)
Pana la incheierea actelor de schimbare a proprietarului masinii singurul care are calitate procesuala este cel trecut in CI auto si cartea de identitate a auto si instantele doar cu acesta discuta.
Multumesc pt răspuns şi aş vrea să vă mă mai adresez o întrebare- eu am condus masina şi eu am plătit paguba. Nu e normal ca tot eu să chem în judecată în calitate de păgubit pe cei de la asigurări? Chiar dacă nu sunt eu proprietarul? Cum pot avea câştig de cauza mai ales ca procesul a început şi s.a invocat lipsa mea procesuala. Pot aduce o declaraţie notarială de la proprietarul de atunci sau cum să procedez să nu mai pierd termenul căci primul
Sfatuiti-va cu avocatul dv si puteti obtine o procura de la proprietarul de drept al masinii pe care sa o folositi in instanta.

Alte discuții în legătură

Accident rutier vidus vidus Apelez din nou la bunavointa dvs. cu o intrebare. Tatal meu este vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale (masina lovita are ... (vezi toată discuția)
Despagubire totala simimario simimario Am cumparat o masina adusa din spania si am facut contract de vanzare cumparare aici in Romania dupa care l-a o saptamana masina mea care era stationata a fost ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis si cu numere rosii expirate Iulian111 Iulian111 Pe data de 02.04.2017 un \"prieten\" A condus o mașină cu numere roșii expirate si fara permis (precizez ca era masina lui) l-a oprit poliția si a zis ca ... (vezi toată discuția)