avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical; trebuie sa merg la comisia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical; trebuie sa merg la comisia de expertiza medicala?

sunt operata de histerectomie totala as vrea sa stiu cate zile de concediu boala am dreptul si daca ajung la comisia de expertiza cat mai am dreptul??
Cel mai recent răspuns: IleanaAvram , utilizator 12:26, 12 Noiembrie 2010
Daca prin adaugarea zilelor de incapacitate temporara de munca aferente certificatului de concediu medical ce urmeaza a fi eliberat se depasesc 90 de zile, medicul curant va indruma pacientul la medicul expert al asigurarilor sociale pentru aviz peste 90 de zile, iar pentru pacientii internati care nu se pot deplasa, se vor trimite foile de observatie, rezultatele investigatiilor si referatul medical.
Durata de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este este de maximum 183 de zile calendaristice pe an, mai mare in cazul unor boli speciale (tuberculoza pulmonara, meningeala, peritoneala, urogenitala, a glandelor suprarenale, tuberculoza pulmonara operata si osteoarticulara, alte forme de tuberculoza extrapulmonara, unele boli cardiovasculare, SIDA, neoplazii). La perioada maxima de 183 de zile calendaristice pe an nu se iau in calcul perioadele de concediu medical cu codurile de indemnizatie (07), (08), (09), (12), (14), (15).

Am deja 90 de zile,am fost la comisia de expertiza si mi s-au dat 14 zile de concediu de boala si mi s-a spus ca mai primesc alte 14 zile si atat,dupa care nu voi mai primi nimic...Ce pot sa fac ca sa primesc in continuare?
As mai avea o intrebare: dupa perioada de concediu de boala as putea intra in somaj chiar daca lucrez doar de 1 an si 4 luni in aceasi societate comerciala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical mihail ch. mihail ch. Buna ziua. Am o intrebare si va rog sa ma ajutati. O persoana pensionata pt. limita de varsta este angajata la o firma cu contract de munca. A beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Zile concediu medical pompiliairina pompiliairina In cursul unui an calendaristic cate zile de concediu medical am voie sa am? Conteaza daca zilele sunt de la specilaist sau medicul de familie? (vezi toată discuția)
Concediu de boala andrey78 andrey78 Buna ziua, Care este perioada maxima /an a concediului de boala pe care poate lua un angajat cu o boala cronica? Am auzit 90 de zile?In ce conditii? Daca ... (vezi toată discuția)