avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

Buna ziua. Am o intrebare si va rog sa ma ajutati. O persoana pensionata pt. limita de varsta este angajata la o firma cu contract de munca.
A beneficiat de 90 zile de concediu medical.
Intrebarea mea este : Daca dupa cele 90 de zile, i se vor da zilele de colcediu legal pentru anul trecut, mai poate beneficia de alte zile de concediu medical??? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihail ch. , utilizator 10:14, 25 Ianuarie 2011
Buna ziua

OUG 158/2005
Data acordarii si durata de acordare a certificatelor de concediu medical. Daca prin adaugarea zilelor de incapacitate temporara de munca aferente certificatului de concediu medical ce urmeaza a fi eliberat se depasesc 90 de zile, medicul curant va indruma pacientul la medicul expert al asigurarilor sociale pentru aviz peste 90 de zile, iar pentru pacientii internati care nu se pot deplasa, se vor trimite foile de observatie, rezultatele investigatiilor si referatul medical.
Durata de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este este de maximum 183 de zile calendaristice pe an, mai mare in cazul unor boli speciale (tuberculoza pulmonara, meningeala, peritoneala, urogenitala, a glandelor suprarenale, tuberculoza pulmonara operata si osteoarticulara, alte forme de tuberculoza extrapulmonara, unele boli cardiovasculare, SIDA, neoplazii). La perioada maxima de 183 de zile calendaristice pe an nu se iau in calcul perioadele de concediu medical cu codurile de indemnizatie (07), (08), (09), (12), (14), (15).

Dar daca este pensionar pentru limita de varsta, mai poate beneficia de inca 93 de zile de CM ? De la policlinica de la noi a zis ca nu mai are dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical; trebuie sa merg la comisia de expertiza medicala? IleanaAvram IleanaAvram sunt operata de histerectomie totala as vrea sa stiu cate zile de concediu boala am dreptul si daca ajung la comisia de expertiza cat mai am dreptul?? (vezi toată discuția)
Zile concediu medical pompiliairina pompiliairina In cursul unui an calendaristic cate zile de concediu medical am voie sa am? Conteaza daca zilele sunt de la specilaist sau medicul de familie? (vezi toată discuția)
Concediu medical - limita maxima pe 12 luni carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! La cate zile de concediu medical are dreptul un salariat pe parcursul a 12 luni ? La 90 zile de c.m. intra in comisia medicala ? Medicul de ... (vezi toată discuția)