avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... semnatura de primire la o factura
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

semnatura de primire la o factura

sun o sc si am de facturat lucrari din anul 2009Doresc sa facturez deoarece am nevoie de bani ,iar societatea la care am lucrat va primi bani din subentie peste doua saptamani,factura trebuie sa o semneze seful de ferma dar acesta este in concediu medical.Daca nu facturez acum ,nu imi vor da banii,cel putin nu acum ,caci asa m-au dus cu vorba de anul trecut.Intrebarea mea este:poate acest sef de ferma sa semneze daca este in concediu medical?Astept raspunsuri.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: coman cristina , utilizator 09:04, 13 Noiembrie 2010
Daca seful de ferma e in concediu, inteleg ca s-a inchis activitatea fermei respective? Fara indoiala ca are un inlocuitor, o alta persoana cu drept de semnatura, abilitata sa semneze in loc... alternativa, ar fi suspendarea activitatii fermei pe durata CO a sefului...
Cautati-l pe acest inlocuitor si cereti-i sa semneze.
Trebuie sa il inlocuiasca cineva.El nu poate semna in timpul concediului medical.Ca doar nu ii emite factura sefului de ferma.Trimiteti factura prin posta-scrisoare cu valoare declarata,nota de inventar,confirmare de primire.Trebuie sa fie o persoana care poate da bun de plata.
aceasta sc are si un presedinte,dar cand i-am spus acestuia ca vreau sa fac factura a spus ca nu el a comandat aceste lucrari,ci seful de ferma,dar acest presedinte a semnat ordinele de plata ,reprezentand partial c/v acestor lucrari
Imi mentin ideea-dvs.nu ati incheiat un contract cu seful de ferma.Acesta are un presedinte care probabil a semnat contractul.
Inteleg ca d-voastra ati prestat servicii acestei ferme, iar acum doriti sa facturati si sa va incasati banii.
In acest caz nu trebuie decat sa scrieti factura si sa o trimiteti fermei (societatii), eventual cu scrisoare recomandata.
Nu trebuie nimeni de la ferma sa semneze pe aceasta factura. Ei au semnat pe documentele de livrare a serviciului, adica v-au confirmat ca ati prestat serviciul.
Obligatia de plata se naste din acel moment, factura este doar documentul contabil pentru valoarea serviciului. Pentru a sti exact cat sa plateasca trebuie sa primeasca factura.

Alte discuții în legătură

Incasare bani de la o alta societate coman cristina coman cristina sunt o pfa iar din 2009 am executat prestari servicii la o societate agricola(servicii in agricultura) si am incasat doar o parte din bani.am contract de ... (vezi toată discuția)
Refuz primire factura coman cristina coman cristina sunt o sc si din anul 2009 am executat lucrari la o societate agricola(arat ,discuit, semanat...) care mi-a platit numai o parte din bani iar eu am facturat ... (vezi toată discuția)
Lucrari executate dar neplatite adialldi adialldi suntem un srl care in baza unui contract am executat lucrari unei alte societati.La ultima factura emisa mai avem de incasat o parte din bani de mai bine de7 ... (vezi toată discuția)