sun o sc si am de facturat lucrari din anul 2009Doresc sa facturez deoarece am nevoie de bani ,iar societatea la care am lucrat va primi bani din subentie peste doua saptamani,factura trebuie sa o semneze seful de ferma dar acesta este in concediu medical.Daca nu facturez acum ,nu imi vor da banii,cel putin nu acum ,caci asa m-au dus cu vorba de anul trecut.Intrebarea mea este:poate acest sef de ferma sa semneze daca este in concediu medical?Astept raspunsuri.Va multumesc!
Daca seful de ferma e in concediu, inteleg ca s-a inchis activitatea fermei respective? Fara indoiala ca are un inlocuitor, o alta persoana cu drept de semnatura, abilitata sa semneze in loc... alternativa, ar fi suspendarea activitatii fermei pe durata CO a sefului...
Cautati-l pe acest inlocuitor si cereti-i sa semneze.
Trebuie sa il inlocuiasca cineva.El nu poate semna in timpul concediului medical.Ca doar nu ii emite factura sefului de ferma.Trimiteti factura prin posta-scrisoare cu valoare declarata,nota de inventar,confirmare de primire.Trebuie sa fie o persoana care poate da bun de plata.
aceasta sc are si un presedinte,dar cand i-am spus acestuia ca vreau sa fac factura a spus ca nu el a comandat aceste lucrari,ci seful de ferma,dar acest presedinte a semnat ordinele de plata ,reprezentand partial c/v acestor lucrari
Inteleg ca d-voastra ati prestat servicii acestei ferme, iar acum doriti sa facturati si sa va incasati banii.
In acest caz nu trebuie decat sa scrieti factura si sa o trimiteti fermei (societatii), eventual cu scrisoare recomandata.
Nu trebuie nimeni de la ferma sa semneze pe aceasta factura. Ei au semnat pe documentele de livrare a serviciului, adica v-au confirmat ca ati prestat serviciul.
Obligatia de plata se naste din acel moment, factura este doar documentul contabil pentru valoarea serviciului. Pentru a sti exact cat sa plateasca trebuie sa primeasca factura.