avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale refuz primire factura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

refuz primire factura

sunt o sc si din anul 2009 am executat lucrari la o societate agricola(arat ,discuit, semanat...) care mi-a platit numai o parte din bani iar eu am facturat numai suma care mi s-a platit,nu toata valoarea asa cum arata procesele verbale de receptie Acum am facut factura pt. diferenta de bani si am trimis-o printr-o firma de curierat cu semnatura de primire.Presedintele acestei societati agricole a semnat si stampilat pe factura curierului,dar contabilul acestei societati mi-a transmis ca acest presedinte vrea sa imi trimita factura inapoi prin posta,afirmand ca pe procesele verbale de executare lucrari nu este semnatura lui,ci a vicepresedintelui si asefului de ferma,dar tot acest presedinte a semnat ordinele de plata pt o parte din banii care mi s-au dat,deci a recunoscut aceste lucrari facand plata partiala a lor,nu??????El acum ar vrea sa nu mai recunoasca aceste lucrari si sa nu-mi mai dea diferenta de bani deloc,asta insemnand 80 000 ron,aceste vorbe auzindu-le de pe la angajatii acestei societati.Acum intrebarea mea este cum pot sa actionez impotriva lor daca eu le-am trimis factura si ei mi-o trimit inapoi?Va rog sa-mi trimite-ti raspunsuri cat mai urgent caci sunt disperata,daca era o suma mai mica nu eram asa ,dar fiind orba de asa o suma iti vine sa o iei razna,nu?
Cel mai recent răspuns: coman cristina , utilizator 13:52, 17 Noiembrie 2010
Daca aveti dovada primirii de la curier a facturii fiscale si aveti si acel proces-verbal de receptie in care este trecuta suma totala a serviciilor (servicii platite +servicii facturate dar neplatite), iar acest proces verbal este semnat de reprezentantii lor cum ca receptioneaza serviciile prestate, atunci aveti o creanta certa, lichida si exigibila, prin urmare, in caz de refuz de plata ii puteti actiona in instanta pe somatie de plata si sigur aveti castig de cauza.
Daca va trimit inapoi factura refuzati primirea ei, astfel curierul va fi obligat sa le-o returneze.
Pe nota de transport de la curier ati specificat ce le transmiteti, adica nr./data facturii. V-ar ajuta f. mult acest lucru.
Daca au depasit teremnul de plata, le puteti face si o notificare, in care le amintiti ca, in baza contractului nr..... s-a emis si transmis factura nr...., in valoare de...., reprezentand servicii de...., servicii receptionate in baza p-v nr.... si ii rugati sa faca neintarziat plata.
Puteti chiar sa le atasati acestei notificari o copie dupa factura emisa. Acestea le trmiteti pe fax, e-mail, posta /curier cu confirmare de primire.
Bombardatii-i cu documente si in acelasi timp acoperiti-va de acte.
Alaturi de factura pe care le-am trimis-o le-am atasat si si o adresa prin care le spuneam sa-mi faca plata de... din procesull vrbal de receptie nr/data si copii dupa procesul verbal de receptie,cu toate platile partialr care mi le-au facutChiar acum am discutat cu contabilul acestei societati si mi-a spus ca a trimis factura de ieri prin posta cu confirmare de primire. Ce sa fac? sa e-o trimit inapoi? M-a informat cineva care se ocupa de asa ceva ca daca nu primesc factura sa ma duc la el (persoana=politai )cu acest refuz si el va merge la aceasta societate sa vada cu cine a facut aceste lucrari daca nu cu mine cum ar vrea sa spuna acest presedinte desi este constient de acest lucru ,numai ca i s-a pus pata pe mine si asta e.....Eu am lucrat cu motorina beneficiarului adica a acestei societati si se poate verifica in bonurile de consum,ei mi-au oprit banii pe motorina dar pt lucrari nu imi dau acum ,ma intreb cum vine asta,se poate dovedi prin acte ca eu am lucrat cu motorina lor . Va multumesc!
Mai faceti-le o adresa asa cum v-am spus in mesajul anterior. Parerea mea este ca ar fi bine sa refuzati primirea facturii inapoi.
Sincer, nu cred ca este indicat sa apelati la o alta persoana (acel prieten politist). Pot sa interpreteze ca incercati sa ii intimidati sau chiar amenintati.
Mergeti pe calea legala. Daca in procesul verbal de receptie este trecuta toata suma pe care v-o datoreaza si au receptionat acele servicii, creanta dvs. este fara indoiala certa, lichida si exigibila si, asa cum v-am mai zis, puteti apela la instanta sa va recuperati banii.
Avand in vedere ca este vorba de o suma f. mare de bani, puteti cere chiar intrarea in insolventa a societatii respective. Parerea mea este sa apelati la serviciile unui avocat.
Acest politist nu este unul oarecare ci de la politia economica ,se ocupa de asa ceva,este mai bine sa merg la un avocat?nu trebuie sa depun intai o plangere pe undeva ,politie,judecatorie sau stiu eu ? Nu stiu incotro sa o iau ca nu m-am mai confruntat cu asa ceva,acest presedinte a spus contabilului ca nu semneaza deoarece (aceasta societate este procesele verbale de receptie nu sunt semnate de reprezenatantul legal al acestei societati ,adica de el.(aceasta societate este o societate agricola infiintata in baza legii 31/1996).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura de primire la o factura coman cristina coman cristina sun o sc si am de facturat lucrari din anul 2009Doresc sa facturez deoarece am nevoie de bani ,iar societatea la care am lucrat va primi bani din subentie ... (vezi toată discuția)
Incasare bani de la o alta societate coman cristina coman cristina sunt o pfa iar din 2009 am executat prestari servicii la o societate agricola(servicii in agricultura) si am incasat doar o parte din bani.am contract de ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata ispas ispas Va rog sa ma sfatuiti! In absenta contractului ca inscris doveditor al existentei drepturilor si obligatiilor, ce alte inscrisuri pot fi acceptate de catre ... (vezi toată discuția)