Am executat in 2009 3 lucrari de constructii in subantrepriza pt. care am contracte incheiate dar nu f. detaliate fiind vorba de o ruda. S-au platit cca.50% din valoarea lucrarilor in 2009. Deoarece legislatia noastra economica este prost facuta, nu am facturat decat in momentul in care mi se facea plata ca sa nu platesc TVA-ul inainte de a incasa. Lucrarile au fost receptionate de beneficiarul final si platite. Nu au fost obiectiuni la ele. Au trecut 10 luni si individul care imi este cumnat nu mi-a mai platit.
I-am trimis adresa cu sumele restante pt. fiecare lucrare , in total cca.85000 lei incl. tva. Ma gandesc ca o sa-mi refuze facturile sa le primeasca ca sa nu plateasca. Cum sa procedez?
Multumesc
facturati, trimiteti-i facturile prin posta cu confirmare de primire daca nu aveti stabilita prin contract o alta modalitate, apoi actionati-l in instanta.
avocat Cristina Popescu
Va sfatuiesc sa intocmiti facturile si daca refuza sa semneze de primire le trimiteti prin posta cu valoare declarata ( insemna ca se completeaza un document in care scrieti ce contine plicul).
Apoi procedati la notificare lui si la convocarea la conciliere, pentru rezolvarea pe cale amiabila a problemei ( este obligatorie parcurgerea acestei proceduri prealabile, conform art. 720 indice 1 C. pr. civ.) . Ulterior, daca nu achita, il actionati in instanta si aveti suficiente dovezi ca dvs v-ati indeplinit obligatiile contractuale - contractul semnat de ambele parti, procesul verbal de receptie al lucrarilor, facturile. Aveti succes garantat. Nu poate invoca exceptia neexecutarii contractului din moment ce aveti procesul verbal de receptie semnat.